12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Аудитори Буковини забезпечили протягом січня-жовтня 2021 року відшкодування втрат на суму 32,1 млн грн та отримання економічного ефекту на суму 17,0 млн […]
За кримінальними справами установлена сума збитків складає 135,36 млн. грн., до відповідальності притягнуто 574 осіб
У другому читанні депутати Верховної Ради не підтримали законопроєкт №10037, яким передбачено спрямування ПДФО із місцевих бюджетів до державного. Це значить, що […]
За даними Держстату, середня пенсія в Україні у 2018-му становить 2479,2 гривні. У 2017-му – 1828,3 гривні. Загалом цього року середній розмір […]