12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Українські посольства та консульства 7-ми країн світу використовують електронні довідки ПриватБанку, справжність яких можна перевірити на спеціальному сайті. На сьогодні ініціативу ПриватБанку […]
Єдиний рахунок – це відкритий за власним бажанням платника у казначействі рахунок, через який він зможе платити податки (погасити податковий борг) та […]
2010-й буде Роком Зростання Цін на харчі в Україні. Таким є сумний прогноз аналітиків – вітчизняних і зарубіжних. А між тим ціни на найбільш уживані харчі в Україні вже досягли свого десятирічного піку
Ольга Богомолець, голова Комітету ВР з питань охорони здоров’я, звернулася особисто до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з настійним проханням втрутитися в ситуацію […]