Україна “завалює” Євросоюз своїми яблуками та курятиною

У 2017 році Україна посіла перше місце в рейтингу країн-експортерів, що постачають м’ясо курки на територію Європейського Союзу, пише expres.ua.

Протягом минулого року Україна експортувала 163 тисячі тонн м’яса птиці до країн ЄС. Таким чином, експорт зріс на 41,9%. Друге місце в рейтингу зайняв Гонконг, який поставив в країни Євросоюзу 148 тисяч тонн. Третє місце зайняла Гана з показником експорту курятини в ЄС на рівні 135 тисяч тонн.

Україна за 7 місяців сезону 2017/18 експортувала майже в 10 разів більше яблук, ніж імпортувала за той же період, передає Національний Промисловий Портал. З липня по січень українські виробники відвантажили на зовнішній ринок 21 тис. тонн яблук, тоді як обсяг імпорту в той же період склав всього 2,2 тис. тонн. Україна вже експортувала найбільший обсяг яблук за останні 6 сезонів. Основними покупцями українських яблук були Білорусь, Австрія та Угорщина. Так, на частку Білорусі припадає 52% від загального експорту. Що ж до  ЄС, то Україна експортувала до країни Євросоюзу 9,2 тис. тонн яблук. Це в 9 разів більше, ніж за аналогічний період сезону 2016/17 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *