Іван Крулько: Влада відкинула розумні пропозиції для людей, тому бюджет ми не підтримуємо

Бюджет на 2022 рік є неприйнятним, бо він не вирішує гострих соціальних питань і не покращує життя українців.

На цьому наголосив народний депутат, заступник Голови партії «Батьківщина», Перший заступник голови Бюджетного комітету Іван Крулько під час виступу у сесійній залі.

«Згідно з соцопитуваннями, 70% громадян України стали жити гірше. Очевидно, що бюджет мав би бути спрямований на вирішення гострих соціальних питань і покращення життя кожного українця. Натомість розмір прожиткового мінімуму на 2022 рік не покриває навіть половини фактичного розміру прожиткового мінімуму у цінах жовтня 2021 року з розрахунку на місяць на одну особу. За даними Держстату, він має становити 4389 гривень, а з урахуванням обов’язкових платежів – 5027 гривень, а для працездатних осіб – 4571 гривень. Тобто за мінімальну пенсію, за даними самої держави, можна прожити не місяць і навіть не пів місяця, а 13 днів», – обурився Іван Крулько.

За словами народного депутата, «Батьківщина» показала додатково 160 мільярдів гривень, які можна включити у дохідну частину бюджету і витратити на підвищення мінімальних пенсій, мінімального прожиткового мінімуму, на допомогу незахищеним верствам населення, на субсидії, яких не вистачає. Але жодна із цих пропозицій не була врахована у бюджеті до другого читання. На думку парламентарія, у бюджеті-2022 також не вирішене питання субсидій.

«Торік ми попереджали, що коштів, передбачених на субсидії у бюджеті-2021, не вистачить до кінця року. Їх вистачило до серпня. Потім боролись – і додали субсидії на цей рік. У бюджеті-2022 аналогічна історія. Пропонують додати 39 мільярдів гривень, але ми розуміємо, що у вересні знову треба буде повертатись до цього питання», – деталізував народний депутат.

«Крім того, ми бачимо «дірку» у Пенсійному фонді у понад 200 мільярдів гривень, і з цим нічого не робиться. Враховуючи, що соціальні стандарти, мінімальні зарплати та пенсії взагалі не збільшуються, «Батьківщина» вважає цей бюджет антисоціальним і неприйнятним», – резюмував Іван Крулько.

https://ba.org.ua/ivan-krulko-vlada-vidkinula-rozumni-propozici%d1%97-dlya-lyudej-tomu-byudzhet-mi-ne-pidtrimuyemo/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *