«Гід з державних послуг» – guide.diia.gov.ua – відповість на всі запитання

Команда Міністерства цифрової трансформації запустила комунікаційну кампанію «З Гідом все просто», що підтримується USAID. Це нагадування про всі можливості ресурсу «Гід з державних послуг» та заклик не витрачати час на пошуки складних відповідей.

Приміром, ви хочете придбати житло, відкрити новий бізнес чи готуєтеся до поповнення в сім’ї? Так, ці серйозні й приємні зміни, та вони пов’язані не лише з радощами, але й з оформленням документів, поданням заяв та звернень. І в цьому ваш перший помічник – Гід з державних послуг.

Він існує понад рік. У серпні 2020-го Мінцифра презентувала онлайн-портал, де зібрано інформацію про всі послуги, що надаються держустановами.  На онлайн-порталі можна знайти інформацію про понад 2000 послуг. Та орієнтуватися на порталі нескладно, бо держпослуги розподілені за сферами діяльності та впорядковані за життєвими подіями.

«Ми запустили Гід, щоб людям більше не доводилося «просто запитувати» в держорганів або платити посередникам. Відтепер на одному ресурсі є вся актуальна інформація, що допоможе в будь-якій життєвій ситуації зорієнтуватися, як отримати потрібну держпослугу. Понад 1,6 мільйонів українців вже скористалися Гідом, а щодня ресурс відвідують близько 10 тисяч нових користувачів», — зазначила Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації.

Сам Гід дасть вам відповідь, де отримати дозвіл, у який спосіб подати заяву, скільки триватиме розгляд і яка вартість послуги. А також чи потрібні додаткові документи й чи можна оскаржити рішення?

Одне слово, щоби не витрачати купу часу й спростити собі життя, просто відкрийте Гід з державних послуг.

Окрім усього, Гід допомагає побороти корупцію на побутовому рівні. Користувач, озброєний всією необхідною інформацією, має можливість апелювати до офіційного ресурсу, володіє беззаперечними аргументами та може вимагати дотримання своїх прав із боку всіх надавачів послуг.

Скористатися усіма можливостями можна на онлайн-ресурсі guide.diia.gov.ua.

Завантажити візуальні матеріали можна за посиланням.

Кампанія реалізується в межах «Я відчуваю зміни» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), USAID Transformation Communications Activity.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *