Буковинці проти закриття відділень держкомпідприємництва

з часу свого заснування територіальні представництва Держкомпідприємництва стали чи не єдиним органом виконавчої влади, здатним реально відстоювати права та інтереси бізнесу. Завдяки їхній злагодженій роботі були попереджені тисячі спроб прийняття шкідливих для бізнесу регуляторних актів на регіональному рівні, вирішені десятки тисяч конфліктів між бізнесом і владою. Крім того цей орган здійснює належний контроль за проведенням перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, а також процесом їх реєстрації й ліцензування, забезпечує створення сучасної дозвільної системи.

Підставою для ліквідації територіальних представництв стала нібито економія бюджетних коштів. Проте такий аргумент є непереконливим, адже обсяг фінансування Держкомпідприємництва складає всього 0,012% від Державного бюджету України, а самих представництв – ще менше. При цьому 2010 року бюджет Держкомпідприємництва зріс майже на 50% у порівнянні з 2009 р. Та й взагалі, чи логічно задля економії бюджетних коштів знищувати орган, який захищає інтереси основного наповнювача бюджету – бізнесу. 

       У зв’язку з цим звертаємося до всіх суб’єктів підприємницької діяльності та громадських об’єднань підприємців України з проханням долучитися до цієї кампанії з метою скасування Наказу Держкомпідприємництва України від 12.04.2010 р. №92 «Про заходи зі зміни структури центрального апарату та ліквідації територіальних органів Держкомпідприємництва», підписаного М.Ю.Бродським, та направити звернення Президенту України за зразком, що знаходиться у Додатку.

Звертаємося також з проханням до ЗМІ щодо інформаційної підтримки ,,Кампанії протидії ліквідації територіальних представництв Держкомпідприємництва України” та висвітлення її перебігу.

 З повагою

Голова Правління Інституту                                                                           В. Дорош

 

Зразок листа:

Президенту України

Януковичу В.Ф.

Адміністрація Президента України,

вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220

Копія:                       Голові правління Інституту підтримки

регуляторної реформи в Україні

Дорошу В.І.

а/с – 132, м. Київ – 150, 03150

 

 Шановний Вікторе Федоровичу!

Звертається до Вас суб’єкт підприємницької діяльності __________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

П.І.Б. фізичної особи-підприємця або представника юридичної особи

з проханням скасувати Наказ Держкомпідприємництва України від 12.04.2010 р. №92 «Про заходи зі зміни структури центрального апарату та ліквідації територіальних органів Держкомпідприємництва», підписаний М.Ю.Бродським.

 Ліквідація територіальних представництв Держкомпідприємництва призведе до фактичного знищення єдиного державного органу, що захищає законні права та інтереси бізнесу в Україні, зокрема у сфері регуляторної політики, дозвільної системи, ліцензування, реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та контролю за проведенням перевірок. У таких умовах у регіональної влади та контролюючих і перевіряючих органів з’явиться чимало передумов для зловживань і корупційних дій у відносинах з бізнесом, що неприпустиме в нинішніх кризових умовах.

 За час свого існування територіальні представництва Держкомпідприємництва стали структурами, здатними забезпечувати системне попередження будь-яких зловживань з боку посадовців та знаходити баланс інтересів між бізнесом, владою і громадськістю. Саме тому ліквідація територіальних представництв Держкомпідприємництва не тільки недоцільна, але й небезпечна, оскільки загрожує подальшому розвитку бізнесу в Україні.

  Дата „___” ____________ 2010 р.                  Підпис_________________________

 

 

 

Примітка: цього листа просимо надіcлати за вказаними вище адресами, по одному примірнику на кожну адресу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *