Буковинські підприємства змушують підписувати кабальні угоди з постачальниками газу

Договори, укладені раніше, анулюються – без повернення сплачених авансів. Звірок та складання актів теж ніхто не передбачає. Від 1 серпня буковинським підприємцям пропонуються до підписання договори з товариствами з газопостачання та газифікації на нових засадах, – повідомила в інтерв’ю місцевим ЗМІ керівник фракції БЮТ Чернівецької облради Сільвія ВІЩУК.

– Проекти цих договорів, – додала вона, – як відомо усьому бізнесу, що має справу з монополістами, не підлягають доопрацюванню і повністю нівелюють торішні досягнення зі зменшення витрат підприємств на газ. Відтепер їм пропонується сплачувати кошти за газ, якого вони не споживали.

«Хитрі» пункти 6.3 і 6.4 у типових договорах – справжня пастка для підприємств, які споживають газ. Бо договір передбачає певний об’єм місячного споживання газу. Перебрати-недобрати можна тільки 5%. Перебрав більше – сплачуєш за спожитий газ + 25% штрафу. Недобрав – сплачуєш 100% (!) штрафу за неспожитий газ!

Тобто перебрати – вигідніше, ніж недобрати. Фактично, постачальники газу змушують підприємства-споживачів в обов’язковому порядку сплачувати за велику кількість дорогого газу. Вибору ж немає!

Прокоментувала лідерка фракції БЮТ в облраді і «свіжі» новини про те, що від квітня ціни на газ стануть ще «новішими» – зростуть ще на 50%. І зростуть не від липневої, а від нині чинної вартості газу:

– Отже, порівняно з цінами двотижневої давності, у квітні матимемо зростання у 2,25 раза або на 125%! Рахуємо: до 1 серпня найменша ціна (при найменшому споживанні газу) становила 483,6 грн, з 1 квітня мінімальна ціна вже становитиме 1088,1 грн. І при всьому тому лімітування використання газу збережеться?!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *