Європейський проект завітає до Чернівців

Церемонія відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні та підписання Угоди мерів відбудеться у Чернівцях у неділю, 3 червня 2018 р.

Представництво ЄС в Україні спільно з Чернівецькою міською радою відкриють щорічний проект і проведуть церемонію підписання Угоди мерів 14 українських міст. Очікується прибуття Йоханнеса Баура, керівника напрямку «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні, Геннадія Зубка, віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Остапа Семерака, міністра екології та природних ресурсів України.

Україна вже увосьме долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії, що цьогоріч триватиме з 3 по 9 червня.

Угода мерів щодо клімату та енергії – це європейська ініціатива, в рамках якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Сьогодні Угода мерів стала наймасштабнішою в світі ініціативою у сфері клімату та енергії, об’єднавши майже 7500 міст-підписантів із населенням понад 220 мільйонів людей. 112 українських міст теж взяли на себе добровільні зобов’язання зменшити до 2030 року кількість викидів СО2 більш як на 30%, що відповідає вимогам до України в рамках Паризьких угод.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *