В Україні створили унікальний препарат, здатний рятувати життя пораненим бійцям

Інститут фізики НАНУ розробив перев’язувальні матеріали на основі радіаційно зшитих гідрогелів, призначені для лікування ран та опіків, – на сторінці у Facebook про це написав військовий ЗСУ Микола Воронін. Новітні гідрогелеві пов’язки дають миттєве знеболення,вони не лише стерильні, але мають властивість очищувати рани, витягаючи з них виділення.

До того ж існує можливість додавати різні лікувальні препарати і у вміст гелю, і на зовнішню поверхню пов’язки. Нові перев’язувальні матеріали будуть придатними й у мирному житті – за важких травм при різних аваріях. Та, на жаль, запустити їхнє серійне  виробництво не вдається. Робота науковців Інституту фізики, спільно зі співробітниками кафедри високомолекулярних сполук КНУ і фахівцями Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу є чисто волонтерською.

Відтак науковці, розробивши лабораторну технологію, запрошують приватних підприємців започаткувати потенційно прибутковий бізнес і водночас долучитися до справи рятування людських життів і посилення обороноздатності країни, пише Воронін. Утім, бездіяльна позиція держави під час війни більш ніж дивна…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *