В Україні щодня гине в ДТП в середньому 11 осіб, удвічі більше, ніж у країнах ЄС

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на засіданні Уряду представив Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Він розпочав із того, що одним із ключових пріоритетів діяльності Уряду є відновлення автошляхів. Водночас наголосив, що й якісні дороги не є запорукою безпеки на дорогах: відремонтовані дороги дозволяють їхати швидко, часто – зі значним перевищенням установленого швидкісного режиму. Наслідки в таких випадках набагато страшніші:  травмування чи навіть втрати людських життів. Сьогодні ці два процеси мають рухатися параллельно: відновлення доріг і безпеки руху.

За словами Міністра інфраструктури, в ДТП в Україні щодня гине близько 11 людей – вдвічі більше людей, ніж в країнах Європейського Союзу. За рік ця цифра перевищує 4 тисячі осіб! А більшість ДТП з тяжкими наслідками виникає через перевищення швидкості, необлаштованість пішохідних переходів, небезпечність перехресть, керування у стані алкогольного сп’яніння.

Презентованою Державною програмою передбачені заходи в 4 ключових сферах, так звані 4Е: інфраструктура (Engineering), просвіта (Education), нагляд і контроль (Enforcement), невідкладна допомога (Emergency).

Найбільше коштів виділяється на інфраструктуру безпеки, зокрема: 1,16 млрд гривень на 500 кільцевих розв’язок; 930 млн – на 500 острівців на в’їздах до населених пунктів; 1,16 млрд гривень – на безпечні пішохідні переходи (6432 одиниці); 150 млн гривень – на 1500 пішохідних переходів з освітлювальними панелями; 259 млн гривень – на ліквідацію 109 місць концентрації ДТП; 435 млн гривень – на 258 км нового бар’єрного огородження і 60 млн гривень на 15000 нових дорожніх знаків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *