У світовому рейтингу процвітання Україна за рік втратила 5 позицій, а в охороні здоров’я – аж 24

Британський аналітичний центр «The Legatum Institute» склав щорійний рейтинг рівня життя країн світу, в якому Україна посіла 112-те місце, втративши 5 позицій порівняно з минулорічним результатом, передає УНН. Рейтинг аналітики з «Legatum» складають на основі так званого індексу процвітання (The Legatum Prosperity Index) – комбінованого показника, який оцінює досягнення країн світу за результатами опитування громадян кожної країни за шістьма категоріями: стан економіки, соціальної сфери, влади, підприємництва, охорони здоров’я і персональної свободи громадян в їхніх державах

У рейтингу процвітання країн світу 2017 року Україна впала на 5 позицій – із 107-ї на 112-ту. У списку вона розташувалася між Бангладеж перед нею й Буркіна Фасо після неї. Від моменту ж запровадження Індексу процвітання Україна опустилася на 17 позицій (2006-го вона посідала в цьому рейтингу 95-ту позицію).

Найнижчу ж оцінку Україна отримала за охорону здоров’я, втративши 24 позиції. Найбільш позитивні зміни, порівняно з минулорічним рейтингом, відбилися в колонці «соціального капіталу»: держава піднялася тут на 20 позицій. Зазначимо, ТОР-трійку в рейтингу процвітання країн за 2017 рік склали Норвегія, нова Зеландія й Фінляндія. США опинилися на 18-й позиції, одну сходинку втративши. Росія стала 101-ю, втративши 4 позиції Найнижчі показники – в Судану, Центральній африканській республіці та Йємену: вони посідають 147, 148 та 149 місця відповідно.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *