У ході АТО вже загинуло 20 буковинців. Мобілізація триває

Новый рисунок

На черговому брифінгу про це заявив чернівецький обласний військовий комісар Віталій ЧУРАЙ.

«За останні дні ситуація погіршилася. Якщо така тенденція зберігатиметься, я думаю, ще до завершення третьої черги буде прийняте рішення про додаткове проведення мобілізації», – наголосив облвоєнком.

Нагадаємо, третя хвиля мобілізації завершується 6 вересня. За словами Ві­талія Чурая, станом на 29 серпня 2014 року на Буковині призвано майже 600 чоловіків.

Він прозвітував також про виплати сім’ям загиблих у АТО буковинців:

– За час протистояння на Сході Укра­їни у Чернівецькій області вже поховали 20 чоловіків, які загинули в боях. 14 родин загиблих уже отримали виплати з державного бюджету (по 609 тис. грн. на родину – авт.), щодо решти питання вирішується. Працівники військкоматів роблять усе можливе, щоб у найкоротші терміни виплатити допомогу родинам загиблих.

За словами полковника Чурая, го­ловна проблема нині – навіть не озбро­єння, а матеріально-технічне забезпе­чення: амуніція, взуття для тих військо­вослужбовців, яких призивають, тощо.

Комісар поінформував, що відбулися зміни у законодавстві щодо підняття віко­вого цензу призовників – до 60 років (для вищого офіцерського складу).

Віталій Чурай звернувся також до родичів, друзів та знайомих бійців, які воюють в зоні АТО, із проханням не дзво­нити їм на мобільні телефони, оскільки це може стати причиною їхнього поранення або загибелі. За неофіційною інформаці­єю, 50% випадків потрапляння в засідки, точне накриття установками «Град» від­бувається через перехват користування мобільними телефонами.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *