Цьогоріч буковинські вчителі знову складатимуть ЗНО

Буковинські учителі і надалі складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання, аж поки його не замінить обіцяна сертифікація. Про це у програмі «Діалоги» на телеканалі «Чернівецький промінь» заявила директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук.

– Сьогодні є наказ голови Чернівецької обласної державної адміністрації, який чітко регламентує цей процес. Так, ми повинні його проводити. Правда, за основними принципами – це є анонімність і добровільність, – заявила головна освітянка області.
 Вона також наголосила, потреба у ЗНО може відпасти, коли запровадять сертифікацію учителів.

– Нам треба подумати, як удосконалити цей процес, щоб педагог виносив від нього максимально користі. Бо попередньо ми тільки тестували. А далі вчитель, при бажанні, беручи свої результати, має право піти, наприклад, в Інститут післядипломної освіти, і на практичних заняттях порадитися зі своїми колегами. Він має бути озброєний, як готувати краще учня. Сподіваюся, що вчителі зрозуміли – результати учнів змушують нас працювати над собою. Надіюся, що ми мирно, злагоджено, отримавши конструктивні пропозиції педагогічного загалу, цей процес удосконалимо, щоб усі максимально з нього винесли користь, – заявила Оксана Палійчук.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *