Театр ляльок дивуватиме живими скульптурами

Чернівецький академічний театр ляльок розпочне нинішніми вихідними свій 34-й театральний сезон. Іван БУТНЯК, режисер театру обіцяє багато цікавого та нового:

– Скажімо, під час відкриття сезону перед виставою «Принцеса на горошині» на малят чекатиме музика Моцарта, дитячий аква-грим, їх зустрінуть живі скульптури й казкова Фея, яка даруватиме діткам солодощі та кульки за декламування віршів чи виконання пісень, – каже Іван Іванович, –  тому гарний настрій дітям забезпеченй.

Та й відкриття сезону жодним чином не є формальністю, а навпаки, стане справжнісіньким феєричним святом не тільки для глядачів, але й для працівників театру.

87190435

– Наш театр не тільки для маленьких діточок, ми намагаємося робити вистави для сімейного перегляду, щоби й батькам, які прийдуть з дитиною, було цікаво, – наголошував режисер.

Цінова політика в театрі залишається й досі дуже демократичною: вартість одного квитка й надалі коштуватиме 15 грн.

Щодо планів, то вже у жовтні малечу тішитимуть прем’єрою «Алладін», у листопаді можемо чекати на «Снігову королеву», а в грудні глядачів порадує анімаційна вистава «Зима на Головній, 22». І звичайно новорічні ранки – «Білі мухи налетіли».

Після Нового року очікується постановка від київського режисера Сергія Єфремова «Півтори жмені» – про пастушка-гуцулика, який розповідатиме діткам казки.

На жаль, ляльковий театр ще не дочекався капітального ремонту, але працівники театру на нього дуже сподіваються: за лаштунками стелю вже підпирають опори, бо вона просіла і будь-якої миті може обвалитися. Тоді театр зачиниться. До слова, у багатьох місцях протікає дах.

– У нас поки що не з’явилася казкова фея, яка дала б нам кошти на ремонт. На жаль, при владі не діти, бо вони вже давно направили б нам якісь гроші на ремонт, – додає Іван Бутняк.

Та, незважаючи на проблеми, театр працює, щонеділі чекаючи на маленьких глядачів.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»    

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *