Такого судова практика України ще не знала: гряде кривосуддя по-вінницьки

Щоби скасувати неугодне владі судове рішення, яке відповідно до ст.129-1 Конституції України підлягає обов’язковому виконанню, 31 січня 2019 року Сьомий апеляційний адміністративний суд (м.Вінниця – колиска чинної влади)  переглядатиме в письмовому провадженні  неіснуючу апеляційну скаргу  ГУ ПФУ в Хмельницькій області на  рішення Чернівецького окружного адміністративного суду від 3 жовтня 2018 року по справі №824/392/18-а http://reyestr.court.gov.ua/Review/76939363   за позовом Вʼячеслава Преснякова до відповідача ГУ ПФУ в Чернівецькій області.

Позивач виграв справу на підставі ст.7 КАС України та ст.22 Конституції України по так званій пенсійній реформі щодо незаконного зменшення  чинного коефіцієнта одного року страхового стажу від 1,35% до 1%, що призвело до зменшення розміру пенсії у громадянина, який вийшов на пенсію 30 вересня 2017 року,порівняно з громадянином, який вийшов на пенсію наступного дня 1 жовтня 2017 року, на 26%!!!.   

13 листопада 2018 року  рішення суду набуло законної сили, оскільки апеляційна  скарга  ГУ ПФУ в Чернівецькій області ухвалою цього ж Сьомого  апеляційного адміністративного суду від 13 листопада 2018 року повернута без розгляду http://reyestr.court.gov.ua/Review/72691418 .

     Рішення може стати прецедентом для десятків тисяч громадян, які виходили на пенсію  до 1 жовтня 2017 року. До слова, невідповідність пенсійної реформи Конституції України  була оскаржена в Конституційному Суді України ще 10 листопада 2017 року народними депутатами від Опоблоку Та за чинної  влади, зрозуміло, звернення досі не розглянули. Тому громадяни самостійно оскаржують неконституційну пенсійну реформу.

     Та спохопившись, що рішення суду набуло законної сили, органи ПФУ, що перебувають у юрисдикції Міністра соціальної політики України пана Реви, який тривалий час працював у Вінниці, вирішили скасувати «незручне» рішення, яке слід виконувати, і пішли на «договорняк».

    Оскільки 30-денний строк на оскарження вже минув, «державники» розробили «схему» й «під  соусом» неіснуючої апеляційної скарги ГУ ПФУ в Хмельницькій області, яке  не було стороною у справі (при прийнятті рішення Чернівецьким окружним адміністративним судом  питання про його права, свободи, інтереси та (або) обов’язки не вирішувалися), 9 січня відкрили апеляційне провадження http://reyestr.court.gov.ua/Review/79067886.

    Однак, позивачеві, разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ГУ ПФУ в Хмельницькій області, замість апеляційної скарги апелянта – ГУ ПФУ в Хмельницькій області –  надійшла повторна (не передбачена чинним законодавством!!!) прострочена апеляційна скарга ГУ ПФУ в Чернівецькій області від 04 грудня 2018 року. Тобто в письмовому провадженні без участі сторін 31 січня 2019 року фактично  буде розглядатися повторна апеляційна скарга ГУ ПФУ в Чернівецькій, а не ГУ ПФУ в Хмельницькій області. Таким чином, суд фальшує документи і намагається скасувати непотрібне для ПФУ рішення. Бо ухвала про відкриття апеляційного провадження від 9 січня 2019 року прийнята на підставі неіснуючої апеляційної скарги ГУ ПФУ в Хмельницькій області, тож  вона є завідомо неправосудною, за що повинна наступити відповідальність за ст.375 та ст.364 Кримінального кодексу України. 

Як бачимо, влада йде на відкриту фальсифікацію. Але хто ж їх засудить, якщо вони самі судді? Питання риторичне. Та в  судовій практиці такого ще не було. Чинна влада здійснює правосуддя по-вінницьки!!!

Подробиці читайте у газеті «Версії», яка побачить світ 31 січня цього року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Такого судова практика України ще не знала: гряде кривосуддя по-вінницьки”