Подзвін за Героями… Костянтин Лук’янюк та Сергій Ковальчук…

17 серпня на Центральній площі у Чернівцях   вшанували пам’ять полеглих Героїв Костянтина Лук’янюка та Сергія Ковальчука, які загинули 17 серпня 2014 та 2016 року на Донбасі, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України.

На Центральній площі Чернівців відбувся Подзвін Пам’яті за полеглими Героями.

Лук’янюк Костянтин Костянтинович 

Лук’янюк Костянтин Костянтинович народився 26 листопада 1993 року в селі Карапчів Глибоцького району Чернівецької області. Закінчив загальноосвітню школу (нині – гімназія) у смт. Глибока на Буковині. Проходив військову службу за контрактом у 24-й окремій механізованій Самаро-Ульянівській Бердичівській Залізній ордена Жовтневої Революції, тричі ордена Червоного Прапора, орденів Суворова і Богдана Хмельницького бригаді імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних Сил України. Старший солдат, старший навідник. З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. 17 серпня 2014 року старший солдат Лук‘янюк загинув внаслідок артилерійського обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями позиції українських військових поблизу міста Лутугине Луганської області. 24 серпня 2014 року похований на кладовищі села Карапчів Глибоцького району Чернівецької області.

8 травня 2015 року в смт. Глибока на фасаді будівлі загальноосвітньої школи, де навчався Костянтин Лук‘янюк, йому відкрито меморіальну дошку. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно). Залишились мати, вітчим та сестра.

Ковальчук Сергій Петрович

Ковальчук Сергій Петрович народився 17 серпня1973 року в смт. Кельменці на Буковині. Закінчив Кельменецьку школу (нині – ліцей). У 1989 році вступив до професійно-технічного училища, де здобув фах тракториста. Строкову військову службу проходив у повітряно-десантних військах в Ізяславі. Був мобілізований 27 січня 2015 року. Молодший сержант, командир відділення 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї бригади. По закінченні терміну мобілізації уклав контракт на подальшу службу. 17 серпня 2016 року загинув під час мінометного обстрілу, вчиненого терористами в промзоні Авдіївки – від численних осколкових поранень. 19 серпня 2016 року похований у смт. Кельменці. Без Сергія залишилися мама, дружина Тетяна та четверо дітей.

Указом Президента України № 511/2016 від 19 листопада 2016 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). У серпні 2017 року у Кельменцях на фасаді місцевого ліцею відкрито меморіальну дошку Сергію Ковальчуку.

Віддати шану полеглим захисникам України традиційно зібралися родини загиблих воїнів, ветерани російсько-української війни, військовослужбовці, волонтери, добровольці, представники патрульної поліції, небайдужі чернівчани.
Спільну молитву за душі убієнних Героїв провели військові капелани Православної Церкви України.

 

Вічна пам’ять і слава Героям Костянтину Лук’янюку та Сергію Ковальчуку!

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *