Пенсії підвищуютьcя з травня

За повідомленням прес-служби головного управління пенсійного фонду України в Чернівецькій області, з 1 травня

  • здійснюється осучаснення заробітної плати для обчислення пенсій тим,  хто вийшов на пенсію до 2008 року. Воно буде проведене до середньої заробітної плати за 2007 рік тим, у кого пенсії обчислені відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», а також колишнім військовослужбовцям строкової служби та членам їхніх сімей, які одержують пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». У результаті осучаснення збільшаться розміри пенсій шахтарів, хіміків, науковців.

Пенсії, призначені до 01.05.2012 за зазначеними вище законами, підвищуються таким чином, щоби розмір підвищення з урахуванням осучаснення заробітної плати, становив:

–          не менше 100 грн. для осіб, у яких страхового стажу не менше  20-ти років у жінок та 25-ти років у чоловіків;

–          не менше 50 грн. для осіб, у яких страхового стажу менше 20-ти років у жінок та 25-ти років у чоловіків.

Для осіб, які одержують соціальні пенсії, їхній розмір підвищиться на 30.00 грн.

  • вирівнюється розмір підвищення до пенсій членам сімей померлих інвалідів війни до рівня підвищення до пенсій членам сімей загиблих.

Розмір підвищення до пенсій членам сімей померлих інвалідів війни збільшиться з 28 до 42% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Таким чином пенсії збільшаться на 119,1 грн. (з 238,1 до 357,2 грн.)

  • збільшуються розміри підвищень до пенсій учасникам війни  на 42,5 грн для 1307 осіб. (В осіб, нагороджених медалями, – з 127,6 до 170,1 грн., в інших учасників війни – з 85,1 до 127,6 грн.).

А з 1 липняпоетапно підвищаться пенсії військовослужбовцям.

Основні розміри пенсій військовослужбовців (обчислені від грошового забезпечення та вислуги років) зростуть на 11%.

Від 1 вересня розмір такого підвищення збільшиться до 23%, а з 1 січня 2013 року – до 35%.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *