Олександр Фищук про урядову перевірку та інші нагальні питання

Голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук розповів про ситуацію, що склалася довкола урядової перевірки ОДА. Та найперше він повідомив, що на посаді голови у нелегкий для держави час його зусилля були спрямовані на забезпечення політичної, соціальної та економічної стабільності в одному зі складних регіонів України. Олександр Фищук нагадав, що область за рейтинговими показниками Кабіміну протягом останніх трьох років посідала 3-5 місця серед областей України.

«Особисто я наполягав на перевірці Урядом стану виконавської дисципліни у Чернівецькій ОДА та окремих районних державних адміністраціях, – зауважив керівник виконавчої влади краю. – Бо такі перевірки не проводилися в нас понад 10 років, і ми сподівалися на практичну й методичну допомогу кваліфікованих фахівців Кабміну, міністерств і відомств, що мало стати стимулом для покращення державної діяльності та прийняття ефективних управлінських рішень. Однак, як з’ясвалося, перевірка була цілеспрямовано упередженою та мала на меті лише одне – дискредитувати голову ОДА», – сказав Олександр Фищук. – Результати перевірки, незважаючи на наші обґрунтовані пояснення і готовність у короткі терміни виправити порушення та недоліки, були покладені в основу дисциплінарного провадження».

Фищук висловив припущення, що керівник робочої групи Кабімну С. Дехтяренко, який підпадав під люстрацію, але не пройшов її, свідомо ввів Прем’єр-міністра в оману та необґрунтовано вніс пропозицію щодо проведення дисциплінарного провадження стосовно голови Чернівецької ОДА. На думку голови, це дало можливість деструктивним силам ще раз зробити спробу дискредитації політики Президента та Уряду України, розхитати суспільний спокій у регіоні.

Олександр Фищук навів кілька прикладів упередженості перевіряючих. Так, одним із суттєвих порушень визнали той факт, що «Обласну комісію з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні і майнові паї», рішення про яку, до речі, було підписане попередниками, очолив перший заступник голови ОДА. А Кабмін вимагав, щоби це був голова. «На тлі того, що ОДА фактично ліквідувала заборгованість із виплати заробітної плати, бо залишок на час перевірки склав 70 тис. грн, а в інших областях – це сотні мільйонів гривень, такий висновок комісії є, принаймні, некоректним. Та й інші порушення такого ж порядку», – наголосив О. Фищук.

Голова Чернівецької облдержадміністрації категорично не погоджується із викладеними в доповідній записці висновками та висновками дисциплінарної комісії, адже жодне розпорядження не було оскаржене до суду і щодо жодного із них не було скарг до правоохоронних чи державних органів.

Ставилося питання і про гроші від митного експерименту, які ОДА поклала на депозит. «Це було взимку, коли дороги, як відомо, не ремонтуються. Та завдяки відсоткам від цих грошей ми придбали для кардіодиспансеру сучасний ангіограф і вже позавчора завдяки цьому обладнанню було врятовано два людських життя. В онкодиспансері через місяць запрацює променевий апарат точкового опромінення, який ми теж купили за 11 млн грн,  отриманих з відсотків. Переконаний, що ми діяли правильно», – сказав голова ОДА.

Прес-служба ОДА    

 Від редакції: Під час прес-конференції журналіст Захар Подкидишев  запитав Фищука, чи не здається йому, шо ситуація з перевіркою склалася не випадково і що за цим усім стоїть нардеп Максим Бурбак? Чинний губернатор, як завжди, проявив толерантність, заявивши, що все таємне колись стане явним і всі про все колись нарешті дізнаються.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *