Не допомагає держава – допоможуть люди

«Здоров’я – це найдорожчий скарб». Сенс цього прислів’я добре відомий чернівецькій сім’ї Мазурів. За життя синочка Назара вони борються від самого його народження.

cCK0tbMvfEY

 

Наслідки натальної травми, лівобічний геміпарез, затримка психо-мовного розвитку, плосковальгусна деформація ступень – цей довгий перелік складних слів є діагнозом півторарічного хлопчика.

Назару допомагає вся Західна Україна. Влаштовуться різноманітні виставки на підтримку хлопчика, у містах розміщуються скриньки для пожертв. Скажімо, у Чернівцях – у  продуктовому кіоску в парку «Жовтневий».

Зголосилися допомогти й майстрині хендмейду з Чернівців та Івано-Франківська – Юлія Лєвіна і Ксенія Олінкевич. Вони створили благодійну групу в соціальній мережі «ВКОНТАКТЕ». Кожен охочий може продати свій виріб, а кошти, виручені за нього, надійдуть на рахунок хворого.

–   До нашої групи приєдналося багато майстрів зі Львова, Івано-Франківська, Чернівців, Вінниці, – розповідає Ксенія Олінкевич, – зокрема, Аліна Ковтун, Ольга Куцела, Наталя Горинь, Олександра Гайдуківська, Роман Палійчук і ще багато майстрів. Також долучилася львівська група виробів ручної роботи «Майстерня в шухляді»

Приходить скрутна хвилина несподівано. Однак, у кожного в житті вона може статися. В цю мить хочеться аби всі були дружніми і допомагали одне одному. Саме так, як це у випадку Назарчика Мазура.

 

– Завдяки зібраним коштам, Назар зміг пройти реабілітацію, – говорить мама хлопчика, Ірина. – Після важкого, виснажливого лікування син почав трохи рухатися, пробувати говорити.

Та це ще не все. Назарку треба пройти повний курс лікування. Для хлопчика потрібно зібрати ще 16 тисяч гривень. Якщо ви займаєтесь хендмейдом – подаруйте частинку душі цій дитині. Просто хочете допомогти хлопчику – не зволікайте. Одна гривня – це вже допомога.

Номер  картки «ПРИВАТБАНК»: 

4627 0812 7651 5355

Марущак (Мазур) Ірина (мама)

Група «Благодійний Хендмейд» http://vk.com/club51025792

Ольга Д’яконюк, «Юнпрес»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *