На веб-порталі Пенсійного фонду України роботодавці отримають інформацію для розрахунку суми виплати лікарняних для своїх працівників

Роботодавці мають можливість отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні), зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України, де функціонує кабінет страхувальника (роботодавця). Первинні дані для розрахунку – страховий стаж та розмір заробітної плати – раніше надавали самі працівники, для цього вони зверталися до управлінь Пенсійного фонду за довідками. Тепер процедура отримання потрібних відомостей значно спрощується.

Увійти до кабінету роботодавець може через електронний цифровий підпис (ЕЦП). З інструкцією щодо реєстрації на веб-порталі та входу в особистий кабінет за допомоги ЕЦП можна ознайомитись на сайті за посиланням – https://portal.pfu.gov.ua в інформаційному полі головного меню «Як зареєструватися» (https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/HowToReg)

Довідково: У кабінеті можна переглянути також відомості про звітність щодо сплати ЄСВ та багато іншої корисної інформації. Зокрема, роботодавець може бачити зауваження до його звітів і рекомендації щодо усунення неточностей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *