На Буковині, згідно з перспективним планом, буде 47 громад – ФИЩУК

Про це голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук повідомив Надзвичайному і Повноважному послу Швеції в Україні Мартіну Хагстрьому під час зустрічі з ним, відповідаючи на запитання гостя.

Амбасадор Швеції висловив зацікавленість у співпраці з Чернівецькою областю, особливо з об’єднаними територіальними громадами в рамках пілотного проекту з облаштування центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) за фінансової підтримки Шведського Уряду та при координації посольством Швеції в Україні. Мартін Хагстрьом повідомив також, що він має 20 заявок від громад Буковини на облаштування ЦНАПів, але в роботі наразі поки що 12 громад, із якими він і зустрінеться. Натомість голова ОДА зауважив, що в минулому сільські ради надавали всі послуги селянам, але потім ці послуги забрали, так би мовити, «нагору». Нині ж усе повертається до простішої схеми, та для стабілізації потрібен час.

Олександр Фищук звернув також увагу Надзвичайного і Повноважного посла Швеції в Україні на те, що Чернівецька область є прикордонною і в контексті  євроінтеграційних процесів в Україні для області є нагальними питання будівництва сучасної дорожньої інфраструктури та розбудови інфраструктури кордону, які є підґрунтям для розвитку економіки та міжнародної торгівлі. Натомість Мартін Хагстрьом проінформував про напрямки діяльності посольства та намір у майбутньому провести більше зустрічей з керівництвом області в рамках співпраці в економічних та гуманітарних сферах.

Прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *