Міліцейські історії

Смерть прийшла з косою

Ударом коси закінчилася багаторічна неприязнь двох сімей з села Поляна на Хотинщині, – розповів журналістам на щотижневому брифінгу в УМВС заступник начальника управління, начальник кримінальної поліції Олег ПОПОВ. 78-річна жінка (глухоніма, як з’ясувало слідство) спробувала зупинити сусіда, що косив траву неподалік її обійстя. Чи вже так розлютився сусід, чи не розрахував розмаху, бажаючи налякати, але перерізав старенькій важливу артерію на стегні, від чого потерпіла померла майже миттєво. Утім, на місці події присутня була ще й жінка власника коси, яка стверджує, що вбила сусідку саме вона. Подружжю 51-52 роки. Сусіди учасників трагедії свідчать, що сварки між двома сім’ями тягнулися роками. А підозрювану характеризують як дратівливу й агресивну особу. Слідству доведеться тепер розібратися і в тому, хто вбивця, і як кваліфікувати це вбивство – навмисне, чи з необережності. Показова репліка начальника кримінальної міліції: «Для Буковини суперечки через землю характерні». Тож, відпочивати Кобилянській не доводиться.

Помстився аж на 5 років тюрми   

На тій же Хотинщині, у Колінківцях, сталася вже не трагедія, а фарс. До райвідділу міліції надійшов сигнал, що у місцевому магазині закладено міну на півтора кілограма вибухівки. Оперативна група негайно виїхала в село, ретельно обшукала магазин і – як це останнім часом дуже часто трапляється– нічого не знайшла. Так само оперативно з’ясували, що «автор жарту» – 49-річний місцевий п’яниця. Рано-вранці завітавши уже нетверезим до магазину, попросив пляшку в борг. Продавчиня відмовила, а покупець образився й вирішив «замінувати» торгову точку. У правоохоронців принцип єдиний: виїжджають на кожний такий виклик. Вже потім згадали, що спершу того ранку надійшов сигнал, що в цьому магазині торгують самогоном. І хоча затриманий твердив, що пожартував, та завершитися цей жарт може покаранням до 5 років позбавлення волі.

Здав зброю – спи спокійно?

Останнім часом актуальне в Україні питання великої кількості зброї на руках у населення. І хоча випадків крадіжок зброї на Буковині не було, під час місячника з добровільної здачі зброї правоохоронці отримали від населення 152 одиниці зброї, з них 41 спецзасіб.

Під час зустрічі із журналістами заступник начальника УМВС області Олег Попов укотре запропонував журналістам і далі роз’яснювати населенню, що за добровільно здану зброю покарання не буде.

Але правоохоронці лише на добровільну здачу не покладаються. На території області проводяться оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на вилучення зброї, яку громадяни незаконно зберігають.

Як відомо, попереджено кілька спроб торгівлі зброєю. Лише за останній місяць у рамках акції «Зброя, вибухівка» в громадян вилучено 12 револьверів і пістолетів, 23 одиниці холодної зброї, 6 обрізів рушниць, 1 гвинтівку, 324 набої різного калібру та майже кілограм пороху.

На брифінгу побувала Лариса ХОМИЧ, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *