Кримінальні історії від Георгія ПРОСКУРНЯКА

– За останні 10 місяців в області зареєстровано 4393 злочини. Це на 2,5% більше, ніж торік, – зазначив Георгій ПРОСКУРНЯК, начальник УМВС України в Чернівецькій області, на прес-конференції. Це свідчить про активну роботу підлеглих генерала. Прикметно, що зменшилась кількість особливо тяжких злочинів (1351 проти 1367 минулоріч).

Вдома – дівчата, у Києві – за викликом

Співробітники Відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, затримали ОГЗ з міжрегіональними зв’язками. Четверо молодиків постачали живий товар з Чернівців до Києва. Подробиці цієї справи нагадують класичний трилер. Ось один із епізодів: нічний берег озера, монстри тримають троси, на яких опускають у воду оголену неповнолітню юнку. Перелякані «колеги» тиснуться одна до одної…
Двоє чернівчан і двоє киян не світилися у нічних клубах, а наймали вербувальників для набору дівчат на «престижну та високооплачувану роботу у столиці». Скажімо, пропонували доглядати за дітьми у багатих сім’ях. Легковірні – переважно неповнолітні сироти чи діти з неблагополучних сімей – навіть не здогадувалися, що правда тут лише про столицю. Все решта оберталося на сексуальну експлуатацію. Дівчат селили на зйомній квартирі, де постійно перебував охоронець. Інший, він же водій, возив їх на місце «роботи», тобто, до клієнтів.
За найменшу провину дівчат били у присутності решти. Вийшли на групу через вербувальників. Наразі встановлено п’ять потерпілих, три з яких неповнолітні. Слідство триває.

На «гастролі» до Чернівців

Торік у День міліції троє невідомих у масках з капронових панчіх увірвалися до відділення «Ощадбанку» та, розбивши скло на робочому місці касира, заволоділи грошима у сумі 25 тис. грн. По «гарячих слідах» грабіжників не вдалося затримати. Майже рік знадобився буковинським оперативникам на розкриття цієї справи. Затримали 3-х осіб 17-ти, 22-х і 25-и років. Один перебуває нині у Чернівецькому слідчому ізоляторі, а двоє гастролерів – у Львівському, за місцем постійного проживання.
Більше 10 осіб зі Львівщини та Грузії арештовані за скоєні злочини на території Чернівецької області. 2-х правоохоронці затримали за викрадення автівок, ще 2-х – за поцуплення речей з автомашин.

Повені замало: рубаймо далі!

У лісовій сфері міліціянти призупинили діяльність 77 незаконних пилорам та лісопильних цехів, вилучені тисячі кубів деревини, призупинено роботу 20 торгових об’єктів. Порушено кримінальні справи проти посадових осіб лісового господарства. Із 28 задокументованих злочинів у лісовому господарстві Путильщини 27 – посадові. Попри Указ Президента про зменшення вирубки лісів, рубати стали на 1,4% більше.

…І про культуру на дорогах

Безпека дорожного руху залежить переважно від культури його учасників та стану доріг. Цього року на дорогах Буковини загинула 81 особа, травмовано 564. Щодня у нетверезому стані затримують від 30 до 40 водіїв. Правоохоронці сподіваються, що з підняттям штрафів дорожню «стихію» буде приборкано.

Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *