Клан Трампів: хто є хто

Найбільш веселе шоу цієї осені завершилось обранням 45-го президента США. Ним став бізнесмен Дональд Трамп.

Після того, як з легкої руки «Версій» буковинські ЗМІ поширили уривок з інтерв’ю Маріанни Антонюк з буковинським підприємцем Володимиром Захарчуком про навідини Буковини двома – донькою і сином – з трампівського клану, а десь в Інтернеті блимнула інформаційка (неважливо навіть, чи фейкова) про те, що новообраний президент Штатів є… не більше-не менше як нащадком запорізьких козаків, а білорус – то це точно, буде справедливішим розповісти.

trumps-famaly

Переможну промову у Нью-Йорку Дональд Трамп виголошував у супроводі всієї своєї великої родини. Тож хто вони такі, нова «перша родина Америки»? Знайомимось:

  1. Беррон Трамп – Єдина дитина від нинішнього шлюбу Дональда Трампа із словенкою Меланією Кнавс. Хоча Беррон і з’являвся кулька разів перед камерами під час виборчої кампанії, 10-річного хлочика тримали здебільшого подалі від журналістів. Він грає у гольф із батьком і, як повідомляють, вільно володіє словенською – рідною мовою своєї матері.
  2. Меланія Трамп – колишня модель, родом зі Словенії. У шлюбі з Трампом від 2005 року. Вона підтримала чоловіка після того, як під час кампанії було оприлюднене відео, на якому Трамп хвалився, що чіплявся до жінок. У липні ім’я Меланії потрапило до заголовків газет після її виступу на зборах Республіканської партії: її звинуватили в тому, що вона списала свою промову з виступу Мішель Обами 2008 року. Коли у жовтні в ефірі CNN її запитали, що б вона змінила у своєму чоловікові, Меланія сказала: «Його пости у Twitter».
  3. Джаред Кушнер – чоловік Іванки, старшої доньки Дональда Трампа. Він також є сином значного нью-йоркського забудовника і 10 років володіє газетою «New York Observer». Як повідомляється, Джаред, що є євреєм, розгнівав своїх родичів, коли виступив на захист використання Трампом зірки Давида у твіті з нападками на Гілларі Клінтон. У своїй газеті він написав: «Мій тесть – не антисеміт… Різниця між мною та журналістами й натовпом у Twitter, які дозволяють собі говорити про усунення мого тестя, дуже проста: я його знаю, а вони – ні».
  4. Іванка Трамп – мабуть, найвідоміша з дітей мільярдера. І саме вона побувала на Буковині у Лекече. Іванка – єдина донька від першого шлюбу мільярдера з чешкою Іваною Зельничковою. В юності донька мільярдера була моделлю, а зарає є віце-президентом у компанії батька і брала участь в одному з його ріеліті-шоу, «The Apprentice» (Підмайстер) у якості судді. Після шлюбу з Джаредом перейшла в іудаїзм. На згадуваному конгресі Республіканської партії вона закликала батька підтримувати права жінок: «Як мати трьох малих діток, я знаю як важко працювати під час їхнього зростання. І знаю також, що мені в цьому плані пощастило більше за інших. Американські сім’ї потребують допомоги. Політика, яка дозволяє жінкам із дітьми домагатися успіху, не повинна бути якоюсь новинкою, вона має бути нормою».
  5. Тіффани Трамп – донька Дональда Трампа від другої дружини Марлі Мейплз, екс-актриси и телеведучої. Тіффани – активна користувачка Twitter и Instagram, де вона викладає фото свого гламурного життя. Вона проявляла порівняно мало активності під час виборчої кампанії, однак заслужила схвалення батька за «фантастичну промову», в якій назвала його «природженим натхненником».
  6. Ванесса Трамп, урождена Хейдон – дружина Дональда Трампа-молодшого від 2005 року. В подружжя є п’ятеро маленьких дітей, в тому числі восьмирічна Кай (є на фото). Ванесса ще в дитинстві стала моделлю й навіть зустрічалася із Леонардо Ді Капріо. Наразі вона працює в керівництві благодійного фонду свого зведеного брата Еріка. Удома Ванесса тримає зброю: в інтерв’ю компанії з виробництва глушників для вогнепальної зброї «SilencerCo» вона зізналася, що в неї є дозвіл на носіння прихованої зброї і вона регулярно тренується у стрільбі.
  7. Кай Трамп – старша з п’яти дітей Ванесси й Дональда Трампа-молодшого.
  8. Дональд Трамп-молодший – старший син мільярдера від першого шлюбу. Наразі є віце-президентом його «Trump Organization». Із Ванессою Хейдон його познайомив батько на одному з модних показів. Процесс дорослішання Дональда-молодшого не пройшов без гострих моментів. Зокрема, його спільне з братом Еріком захоплення полюванням на велику дичину стало об’єктом приголомшливої критики після публікації фото, де вони позують із вбитими тваринами, зокрема леопардом і крокодилом. А Дональд молодший ще й тримав у руках відрізаний хвіст слона.
  9. Ерік Трамп – третя дитина від першого шлюбу Дональда Трампа з Іванною. Як і його брат із сестрою, він є віце-президентом «Trump Organization». Водночас він очолює винний завод Трампа у Вірджинії і контролює його гольф-клуби. 2006 року Ерік Трамп заснував власний благодійний фонд, який пожертвував уже 28 млн долларів дослідницьким лікарням, що борються з смертельними дитячими хворобами. Разом з Дональдом молодшим був підданий критиці за сафарі у Зімбабве 2010 року. Його звинувачують також у порушенні виборчого закону в день голосування, коли він оприлюднив у Twitter фото свого бюлетеня із словами «Проголосувати за мого батька – велика честь».
  10. Лара Юнаска – колишня ТВ-продюсер, яка 2014-го одружилася з Еріком Трампом. Вона – відома наїзниця: за два тижні до весілля з Еріком зламала обидва зап’ятки під час кінної поїздки. Подружжя не має дітей, натомість має пса. Водночас Лара є захисником прав тварин, що суперечить захопленню її чоловіка полюванням. Лара Юнаска причетна також до благодійного фонду її чоловіка і, як повідомляється, є одним з найбільших приватних благодійників у США. За два дні до голосування вона заявила каналу «Fox News»: «Жінок дуже ображає, що такий кандидат, як Гілларі Клінтон вважає, що може отримати наші голоси, бо ми однієї статі… Це смішно, це сумно і це образливо».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *