Дежавю від  Водоканалу або Брехня як стратегія керівництва?

 

Натрапивши в лінійці новин Ukr.net на стрічку «Водоканал зменшив втрати води у Чернівцях», зраділа новині та відкрила її у «Чернівці Таймс». Йшлося про виступ нового начальника Водоканалу у програмі «Чия правда» на «Чернівецькому промені». Спотикнулася об абзац:

«– Ми вже проінформували Антимонопольний комітет та Національну комісію з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про зменшення втрат на підприємстві. Торік у Чернівцях їхній рівень був найвищим в Україні – 67%. Сьогодні він становить 58%, – каже Ярослав Цуркан».
Коментувати не буду, просто нагадаю абзац з інтерв’ю екс-начальника Водоканалу Анатолія Чабана («Версії»,ч.35 від 1.09.2018):

«Кор.: – Ще у березні 2018-го втрати води по підприємству разом із технічними витратами становили 68% (цифри з офіційного сайту Водоканалу – ред.). У нинішньому липні цифра сягала вже менше 60%. 10 відсотків зменшення втрат за півроку – це перемога, нормальний процес чи невдача? Чи всі втрати лягають на тариф?

– Насправді ці 10 відсотків – це стрибок, це наслідок того, що прийшла нова команда. Це на 10 відсотків зменшення різниці між реалізованою водою, тобто проданою споживачам, і водою, поданою у систему. У водоканалах рідко такі цифри подаються. Один відсоток, пів відсотка вважається нормальним для зменшення. Цифру-мету перед собою ми бачимо: 42 відсотки».

Різницю побачила лише між 67 та 68%. І відчула себе ніби у казці «Спляча красуня». Щоправда, пройшло не 300 років, а лише 4 місяці, але що можуть означати ці застиглі відомості?

Анатолій Чабан лише прокоментував ті цифри, які я перед інтерв’ю зняла з офіційного сайту «Водоканалу». Але їх не заперечив. Що ж змінилося у Водоканалі, окрім керівництва? А, може, це необізнаність у стані справ? Чи відверта брехня?

Лариса ХОМИЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *