Чернівецькі письменники розглянуть анатомію літпроцесу

 

У вівторок, 25 квітня, о 19:00 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться публічна дискусія на тему «Анатомія літературного процесу». Участь у ній візьмуть: Олександр Бойченко, Інга Кейван, Христя Венгринюк, Максим Дупешко, Валерія Чорней і Андрій Тужиков. Модератор: Лілія Шутяк.

Щороку в Чернівцях відбувається багато літературних зустрічей, читань та презентацій книжок, але публічні дискусії про особливості літературного процесу в місті проходять вкрай рідко. Захід має на меті дати відповіді на питання: хто творить сучасну літературу в Чернівцях? як написати книгу і знайти видавця? чим наше місто відрізняється від інших? Врешті-решт, це спроба зібрати актуальних авторів на одній платформі.

За словами одного з ініціаторів дискусії, письменника Андрія Тужикова, за останній рік у кількох чернівецьких письменників вийшли друком перші книжки, причому – в досить престижних видавництвах. «Ці тексти настільки різні, – розповідає автор, – що говорити про монолітний літературний процес в Чернівцях вже немає сенсу. Наш захід – спроба скласти анатомічну мапу сучасної літератури міста».

Його колега Максим Дупешко додає: «Важливість дискусії в тому, що це перша за багато років спроба розпочати діалог між чернівецькими письменниками і читачами. Впевнений, що присутнім буде цікаво дізнатися певні закулісні моменти з творчості авторів, щоб мати змогу краще зрозуміти, чому Шевченко писав по-одному, Франко – по-іншому, а зараз потрібно робити це ще інакше».

Письменниця Валерія Чорней наголошує, що для неї важливо, аби на вечорі були присутні ті, хто готовий поділитися своєю творчістю молоді письменники й художники. «Можливо, хтось направду потребує поради на початку свого творчого шляху… Гадаю, у цьому й буде найбільша цінність дискусії: дати відповідь на запитання тих, хто хоче доторкнутися до Всесвіту літератури та видавничого процесу».

Вхід вільний.

Після заходу ви зможете випити кави, поспілкуватися у неформальній обстановці, а також придбати книжки чернівецьких видавництв – MERIDIAN CZERNOWITZ, «Видавництво 21» та «Чорні вівці».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *