Буковинське Віче “Громадський наступ”

viche09

2 листопада на Центральній площі Чернівців біля пам’ятника Тарасу Шевченку Чернівецька обласна організація ВО “Свобода” зініціювала проведення Буковинського Віча “Громадський наступ”. 

viche01
На Віче зібралося біля 150 чоловік. Люди обговорювали необхідність реального очищення влади та захисту інтересів української держави, подолання впливу маніпулятивних технологій при проведенні виборчих процесів в Україні.
Необхідна координація громадського наступу: на корупцію; на безкарність зради держави; на довготривалу імітацію зміни системи влади в Україні. Дуже тривожить, що приблизно 70 депутатів, що голосували в січні за «диктаторські закони», знову потрапляють у ВР.

Прагнення не пустити “Свободу” в парламент, може, не було б таким очевидним, якби у день виборів усі без винятку екзит-поли не показали упевнене проходження націоналістів до Верховної Ради. Національний екзит-пол дає ВО “Свобода” 6,3% голосів. Екзит-пол “Україна. Парламентські вибори-2014”, проведений Центром “Соцмоніторинг” та Українським інститутом соцдосліджень ім. Яременка, показує 5,8%. За даними Міжнародного екзит-полу, оприлюдненого на прес-конференції в “УНІАН”, ВО “Свобода” набирає 5,8%. За даними екзит-полу від Студії Савіка Шустера у ВО “Свобода” – також 5,8%. За даними Телевізійного екзит-полу “ICTV”, проведеного “TNS”, ВО “Свобода” набирає 6,03%.
І що далі? Далі починається дуже дивна соціологія… 27 жовтня – підрахунок голосів на сайті ЦВК до Верховної Ради України. Показник “Свободи” мовби хто застовбичив на позначці 4,7% голосів. Цей результат змінюється винятково у межах кількох сотих (!!!) відсотка упродовж як цього, так і всього наступного дня…
З сайту ВО “Свобода”

Про дивні цифри. Навіть сьогодні одна місцева газета написала, що на Центральній площі зібралося 50 чоловік. Легко порахувати даже на світлині, що більше…

viche02

Особливо хвилює громаду забезпечення дієвої підтримки майданівців, бійців АТО та їхніх родин, відповідальне ставлення до пам’яті загиблих майданівців та бійців АТО,контроль за діями влади в організації підтримки сімей загиблих героїв. Необхідно, щоб державні органи звітували за отримані, зібрані та витрачені на підтримку бійців АТО коштів. Дуже велике значення має волонтерська підтримка бійців добровольчих батальйонів та військових в зоні АТО та захисників південно-східних кордонів України. Люди, які доставляють волонтерську допомогу, бачать необхідність продовжувати допомагати фронту. Бо звіти по ТВ і те, що бачать волонтери на фронті, не завжди співпадають. На цей момент бійцям потрібні теплі спальники, теплі речі. Не говорячі і про харчі, воду.
Особливо дякують бійці листам від дітей, їх малюнкам, щирим, сердечним побажанням вернутися скоріше додому з миром…

viche03

viche05

viche06

viche07

viche08

viche_01

viche_03

viche_02

viche_04

viche_06

viche_05

viche10

viche11

viche_07

viche12

viche13

viche14

viche_10

viche15

viche_09

viche_08

viche_11

viche_13

viche_16

viche_14

viche_15

viche_17

viche16

viche_18

viche17

Ой у лузі червона калина похилилася,
Чогось наша славна Україна зажурилася.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

Марширують наші добровольці у кривавий тан
Визволяти братів-українців з ворожих кайдан.
А ми наших братів-українців визволимо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

Не хилися, червона калино, маєш білий цвіт.
Не журися, славна Україно, маєш вільний рід.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

Гей, у полі ярої пшениці золотистий лан,
Розпочали стрільці українські з ворогами тан!
А ми тую ярую пшеницю ізберемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

Як повіє буйнесенький вітер з широких степів,
Та й прославить по всій Україні січових стрільців.
А ми тую стрілецькую славу збережемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

viche18

viche_20

viche19

viche20

viche_21

v

Слава Україні! Героям слава!

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *