Без німців зі сміттям не впоратися?

Німецький  банк розвитку KfW пропонує Чернівцям співпрацю у розробці Стратегії  поводження з відходами.

У Чернівецькому Центрі розвитку місцевого самоврядування представники німецького банку KfW Бернхард Шенк та Олександр Шумельда мали зустріч із  представником ОДА Олександром Левченком щодо співпраці у формуванні системи поводження з твердими побутовими відходами у Чернівецькій області. Регіональний стратегічний документ, який наразі розробляється,  буде регламентувати збирання, сортування, транспортування та утилізацію сміття на Буковині.

На жаль, поки нам бракує саме системного підходу, завдяки якому вдалося б побудувати мережу управління відходами на регіональному рівні. Тільки інтеграцією зусиль усіх муніципалітетів можна досягти цієї мети. Колеги з Німеччини готові допомагати інституційно і фінансово. Тож є сподівання, що розпочинається велика і вкрай важлива системна робота з формування нових підходів до поводження зі сміттям не стільки як до проблеми, а як до регіонального ресурсу.

Відбулася також робоча зустріч міського голови Олексія Каспрука з консультантами Німецького банку розвитку KfW панами Шенком та Шумельдою, на якій обговорене визначення потенційних грантових проектів у сфері поводження з твердими побутовими відходами у місті Чернівці та сусідніх громадах.

Представники KfW запропонували Чернівцям співпрацю  в розробці міської стратегії управління відходами як частини регіональної, формуванні інвестиційного плану та техніко-економічного обгрунтування проекту за фінансової підтримки Уряду Німеччини. Аналогічні програми співпраці з муніципалітетами  у цій сфері  Німецький банк розвитку KfW має у Грузії і готовий  застосувати цей досвід у Чернівецькій області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *