10 Гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»: Завдяки таким, як вони, більша частина України не знає, що таке війна

 

     

Живі легенди служать на Західній Україні

10 окрема гірсько-штурмова бригада дислокується на Івано-Франківщині, а один з її підрозділів – на Буковині. Молода, створена 2015 року, але вже легендарна бойова частина, «Едельвейс» вселяє страх у ворогів, адже там, де вони – противник не має жодних шансів.

За плечима гірських штурмовиків чимала кількість успішно виконаних завдань, зокрема героїчна участь у важких боях під Мар’їнкою, Попасною та Золотим.

Очолює бригаду Герой України полковник Василь Зубанич, який відзначився в ході боїв на луганському напрямку 2014-го й під Дебальцевим 2015 року. Під час прориву в Луганський аеропорт у складі штурмової групи для забезпечення відходу підрозділів з оточення полковник отримав поранення, проте відмовився від госпіталізації та далі керував підрозділом.

 

Вдосконалюватися й отримувати забезпечення для цього

Гірські штурмовики не лише загартовуються в боях  і готові  будь-якого моменту виконувати завдання, а й постійно вдосконалюють знання, вміння та навички. Щойно, у червні, вони повернулися з району проведення Операції Об’єднаних сил, та вже встигли пройти черговий вишкіл – підготовку в рамках навчально-тренувальної місії

Практика підготовки особового складу за натівськими стандартами у військовій частині втілюється послідовно та впевнено, надходять новітні зразки військової техніки, триває перехід на нову покращену систему харчування.

Зважаючи на специфіку служби, гірські піхотинці прирівняні до підрозділів десантно-штурмових військ, відповідно збільшене їхнє грошове забезпечення, яке починається від 12 тис. грн.

Цьогоріч зросли виплати за участь в операції Об’єднаних сил, де солдат отримує не менше 18,5 тис грн. перебуваючи на другій лінії та від 29 тис. грн. – на першій. В період підготовки до виконання бойових завдань військовим передбачена щомісячна премія в розмірі 3000 грн.

Військовослужбовці забезпечуються речовим майном, харчуванням, безкоштовно обслуговуються в медичних закладах Міністерства оборони, розміщуються в  новозбудованих комфортних гуртожитках або отримують грошову компенсацію за піднайом житла.

 

Сьогодні й на майбутнє

За бажанням, під час служби можна здобути освіту за державний кошт, вивчити іноземну мову та взяти участь у міжнародних миротворчих місіях.

 

Працюючим громадянам протягом служби гарантується збереження місця роботи, посади та середньомісячної зарплати.

10 окрема гірсько-штурмова бригада наразі пропонує вакансії різних спеціальностей для солдатського, сержантського та офіцерського складу, в тому числі й споріднені з цивільними  – до прикладу, водіїв, медиків чи фінансистів.

Служба в бригаді гарантує гідне фінансове та соціальне забезпечення, дає можливість самореалізації, професійного розвитку, та найважливіше –  усвідомлення, що робиш почесну справу у складний для країни час.

До того ж це гарний військовий колектив, життя якого сповнене цікавих подій та гумору.  Це вони розфарбували танк як великодню писанку та «вдягали» його у вишиванку, їхній Святий Миколай на БМП з бойових позицій вітав нас із Різдвяними святами. А ще вони підкорюють гірські вершини, зокрема торік хлопці піднялись на саму високу гору Європи – Монблан.

Як стати гірським штурмовиком

Охочим укласти контракт з 10 окремою гірсько-штурмовою бригадою для початку слід звернутися до Чернівецького обласного  військового комісаріату і там поспілкуватись з представниками цієї військової частини.

Приходьте за адресою:

м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32, 

або до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку.

Телефонуйте: (050) 9480349, (0372) 52-43-49.

Тетяна ПОПОВИЧ, керівник пресслужби Чернівецького ОВК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *