У парламенті зареєстрований законопроєкт з вимогою мораторію на розпродаж земель до кінця війни

Зупинити розпродаж сільськогосподарських земель до кінця війни плюс 5 років та запровадити програму розвитку сімейного фермерства вимагає від влади Юлія Тимошенко. Лідерка «Батьківщини» закликала владу припинити розпродавати за лаштунками війни природні ресурси та найкращі державні підприємства і зупинити стратегію перетворення України на ресурсний центр Європи.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у відеозверненні на своєму Youtube-каналі.

«Я не хочу, щоб наші воїни повернулися з війни і побачили, що країна, за яку вони віддавали своє життя, обібрана до нитки й кинута на поталу. Саме тому мовчати я більше не буду. Я починаю говорити і діяти!» – заявила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що з 1 січня 2024 року розпочався другий етап так званої «земельної реформи», що дозволяє продаж землі по 10 тисяч гектарів в одні руки, в тому числі і юридичним особам. На переконання лідерки «Батьківщини», вітчизняні фермери не в змозі конкурувати з земельними спекулянтами та міжнародними олігархічними структурами, тому це рішення влади – прямий шлях до втрати Україною сільськогосподарської землі.

Поки наші хлопці й дівчата проливають свою кров, захищаючи кожен святий метр нашої землі, в тилу розпродають не тільки сільськогосподарську землю, розпродають нашу територію, – обурилася Юлія Тимошенко.

Саме тому команда «Батьківщини» наполягатиме на необхідності ухвалення розробленого законопроєкту про негайне зупинення продажу землі до закінчення війни плюс п’ять років. Також Юлія Тимошенко вкотре наголосила на необхідності розвитку в Україні сімейного фермерства, покрокову програму запровадження якого вже розробила «Батьківщина».

«Ми все ще здатні після Перемоги побудувати найсильнішу на Європейському континенті державу, але потрібно докорінно замінити стратегію та негайно виправити всі помилки. І зараз самий час це починати», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Невдовзі вона пообіцяла оприлюднити плани збереження у власності українського народу інших національних багатств – лісів, стратегічних підприємств, енергетичних гігантів тощо.

ba.org.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *