Росіянка пояснила, в чому відмінність українців від росіян

Російська журналістка, редактор журналу «The New Times» Євгенія Альбац назвала головною відмінністю українців від росіян – «нічого не очікувати від влади». Це зрозуміла після подорожі Україною, повідомляє «Эхо Москвы».

«Мене здивувало шалено доброзичливе ставлення.  І я не зустріла також жодної людини, якій подобалася би українська влада – не важливо, колишня чи нинішня. Вони нічого не чекають від влади – оце найголовніше», – говорить Альбац. Вона проїхала на машині 1845 км 4-ма областями: Одеською, Хмельницькою, Миколаївською і Вінницькою. Хотіла побачити життя в Україні на власні очі.

У Росії ж  «є один батько, який знає, як правильно і потрібно, а всі інші стоять з простягнутою рукою і кажуть: «Володимире Володимировичу, не дасте трошки? Трошки не дасте? Немає? Тому що ми самі не можемо».

Розумієте? От це жахливо, що, на жаль, багато в чому ми повернулися до стану Совка, коли людина без інститутів держави вижити не могла».

Хоча журналістка зазначає, що зарплати в Україні в середньому менші, ніж у Росії, та вона не може сказати, що українці живуть у бідності.

«Таких злиднів, які я бачила в Новгородській області або у тому ж селі Ільїно Торопецького району, я в Україні не бачила. Гірша ситуація в містах. Здебільшого люди харчуються з городів».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *