Медики розповіли про несподівані лікувальні властивості моркви, про які багато хто не знав. Цей овоч не тільки корисний, але і низькокалорійний, тож не загрожує фігурі.
Вживати моркву добре як у сирому, так і в приготованому вигляді, оскільки навіть термічна обробка не позбавляє цей овоч корисних характеристик. Продукт багатий на бета-каротин, позитивно впливає на зір, метаболізм та імунітет у цілому.
Вітамін A, якого багато у моркві, відіграє значну роль у формуванні скелета, зубів і нігтів. Якщо регулярно включати моркву в раціон, можна поліпшити шкіру і волосся, пише live24.
Істотну користь вітаміни, які містяться в моркві, приносять в ході вагітності. Налягати на моркву слід чоловікам зі слабкою ерекцією, тим, хто мало рухається, і при запорах. Втім, є й протипоказання: наприклад, морквяний сік у великих обсягах створює навантаження на підшлункову, тому при захворюваннях печінки і ШКТ моркву краще вживати помірно.