Літній час: допоможи своєму організму

О 3-й годині ночі 28 березня ми переведемо годинникові стрілки на годину вперед. Це щорічна процедура. Але вставати щоранку на годину раніше ми кожного разу перенавчаємось заново.

Напій для бадьорості

Зазвичай ми п’ємо каву, сподіваючись, що вона збадьорить. Але це шкідлива звичка. Ранкова чашка кави піднімає тонус лише на півгодини. Далі сили знову падають.

Якщо бажаєте прокинутися швидко і бути бадьорими, – прийміть прохолодний душ.

Для бадьорості оберіть зелений чай. Можна додати в нього 25-30 крапель настоянки женьшеню.

Якщо людина не їсть після 18.00…

За новим часом такій людині доведеться вечеряти о 17.00, а далі відчувати голод.

Але голод терпіти не треба. Краще пристосуватися до нового часу за кілька днів, потрохи зсуваючи графік прийому їжі. Якщо не встигли цього зробити, орієнтуйтеся на потреби свого організму, а не на циферблат.

Якщо після 18.00 ви захотіли їсти, зробіть маленький бутерброд з чорного хліба з сиром без масла та зелений чай без цукру.

Кефір чи яблуко вживайте перед сном. Якщо з’їсти раніше – розбудять апетит. Поступово ваш щоденний графік зсунеться і ви знову перейдете на звичне «до 18.00».

Тварини

Якщо ваш собака звик прокидатися чітко за графіком, не будіть його. Тварини важко переносять зміни у графіку, особливо ті, в яких нервова психіка (особливість породи чи темпераменту).

Якщо ваш улюбленець не визнає змін, готуйте його заздалегідь. Кілька днів поспіль зсувайте час ранкової прогулянки на 10-15 хвилин уперед. Це не зашкодить тварині і згодом вона увійде у новий графік.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *