Засуджено до довічного ув’язнення чоловіка, який вбив дружину та 1,5-річну доньку

Ця жахлива трагедія сталася 12 березня минулого року. Близько 5-ї години ранку 39-річний житель села Заволока на ґрунті довготривалих неприязних відносин сокирою вбив свою 36-річну дружину, після чого мотузкою задушив 1,5-річну донечку, яка раптово прокинулась і могла своїм плачем розбудити інших дітей.

Після скоєного вчинив невдалу спробу суїциду.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта встановлено, що на момент вчинення злочину чоловік не страждав хронічним психічним захворюванням чи недоумством, не виявляв ознак тимчасового чи будь-якого іншого хворобливого розладу психічної діяльності та міг усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними.

29 квітня суд присяжних Сторожинецького районного суду  засудив чоловіка до 15 років позбавлення волі.

Прокуратура категорично не погодилась та оскаржила це рішення. Процесуальний керівник клопотав про довічне ув’язнення, оскільки призначене не відповідало ступеню тяжкості вчинених злочинів.

Учора, 6 липня 2021 року, Чернівецький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та скасував вирок суду першої інстанції, призначивши обвинуваченому остаточне покарання у виді довічного позбавлення волі (ч. 1 ст. 115, п. 2, 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *