Ми у відповіді за тих, хто нас захистив

Є люди, чиї долі вражають. Серед таких – чернівчанин Сергій Штефуник. Судіть самі: пішов захищати батьківщину від ворога на сході. Повернувся додому через хворобу дружини, яка невдовзі помирає від раку. Залишився з двома доньками. І тут наступний удар долі. Травмується на виробництві. Інвалідний візок, ампутація правої руки разом із капсулою плечового суглоба. Протезованих у світі з подібною травмою –  одиниці. Відтак – ковід. 

Та, мабуть, Бог посилає людині тільки ті випробування, які вона здатна витримати. Сила волі та бажання до відновлення й самостійності у Сергія вражаючі. Певне, саме вони і спонукали спеціалістів Харківського інституту протезування разом з німецькими колегами взятися за технологічно та фінансово складний випадок учасника АТО. Бо вартує це все майже півмільйона гривень. Нині йде збір коштів на карточку брата Сергія Дмитра Штефуника (картка Приватбанку для збору коштів 4149 6293 1742 0065), який завжди поруч.

Зрозуміло, що в активістів та й загалом просто небайдужих громадян виникло запитання – чи є програма для людей, які віддали державі данину, а відтак опинились у надзвичайно складних життєвих ситуаціях, таких, як у Сергія Штефуника. У нього з двома донечками немає навіть власного житла… 

– І так немає бути, – переконана волонтерка, депутатка Чернівецької міської ради з фракції «ЄАльтернатива» Галина Абрам’юк, – тому й ініціювала на березневій сесії внесення змін до Програми підтримки родин полеглих Героїв. 

А вже сьогодні, 27 травня, на травневій сесії депутати голосуватимуть за рішення про виплату щомісячної матеріальної допомоги і сім’ям героїв Небесної Сотні. Таких родин у Чернівцях є дві – Аксенини і Щербанюки. 

– Сподіваюсь, що колеги з депутатського корпусу підтримають це важливе рішення, – каже пані Галина. Крім того, вона планує також попросити колег суттєво підтримати родину Сергія Штефуника. – Суспільство у відповіді за тих, хто його захистив, – каже пані Галина. 

Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *