Трьом поплічникам Медведчука оголосили підозру у держзраді

Трьом керівникам ініціативних груп громадського руху «Український вибір» повідомлено про підозру в державній зраді за участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» в Криму, що сприяв його окупації в 2014 році. Про це повідомляє Українська правда», посилаючись на Офіс генпрокурора та джерела «Української правди» у правоохоронних органах 

Офіс генпрокурора не називає імен підозрюваних, але за даними УП це: Олег Слюсаренко, Олександр Синявський та Іван Комелов. 

Слюсаренко очолював підрозділ ГО «Український вибір» у центральному районі Сімферополя, Синявський і Комелов – ініціативні групи “Українського вибору” в Севастополі. Трьом керівникам ініціативних груп «Українського вибору» Віктора Медведчука інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, представники Всеукраїнського громадського руху «Український вибір – право народу», який до 2016 року мав назву «Український вибір», сприяли окупації Кримського півострову. 

Цьому передували  обшуки СБУ 25 березня в офісах всеукраїнського громадського руху «Український вибір – право народу», лідером якої є Віктор Медведчук. А 9 березня слідчі Служби безпеки України допитали народного депутата «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука  .

Передісторія:

СБУ також рекомендувала розширити санкції щодо літаків, якими кум Володимира Путіна літав до Росії, бо кінцеві бенефіціари молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA намагалися обійти обмеження. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *