Провідні спеціалісти світу з нанотехнології – у Чернівцях

Що ви знаєте про нанотехнології? Що таке нано? І наскільки точними мають бути наука й техніка, аби оперувати розмірами в одну мільярдну міліметра, що ними  вимірюються нано-частки?

А між тим у світі є ціла низка науковців, які працюють у цій галузі майбутнього. І вони зібралися у Чернівецькому Національному Університеті ім. Юрія Федьковича на вже 5-ту Міжнародну науково-практичну конференцію «Нанотехнології та наноматеріали  – NANO-2017».

У нано-конференціях традиційно беруть участь провідні науковці та спеціалісти з нанотехнологій із різних країн світу. Цього разу організацію конференції взяли на себе Інститут Фізики НАН України та партнери: Чернівецький Національний Університет ім. Ю. Федьковича, Університети Тарту (Естонія) й Турина (Італія), Університет П’єра та Марії Кюрі (Франція) та European Profiles A.E. (Греція).

Конференція триває до 26 серпня, головна її локація – Конференц-зал ЧНУ ім. Ю. Федьковича (м.Чернівці, вул. Коцюбинського 2). На обговорення винесено 13 ключових питань, які сукупно розкривають тему «Інновації для суспільства» за двома напрямами: рівень розвитку нанонауки у світі та перспективи застосування цього досвіду в Україні. Про масштабність заходу говорить цифра кількості учасників. Це понад 750 науковців з Австрії, Греції, Естонії, Іспанії, Італії, Німеччини, США, Польщі, України, Франції тощо. Окрім традиційних форм проведення – запланованих доповідей та обговорення, на учасників конференції очікував грандіозний науково-соціальний захід – Інноваційний пікнік-2017 «ІННОВАЦІЇ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА», організований консорціумом EEN-Ukraine.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *