ПРАГНЕТЕ НОВИХ ВРАЖЕНЬ І АДРЕНАЛІНУ? –

Подолайте смугу перешкод у Мотузковому парку в Чернівцях!

Щоби відчути себе Тарзаном або Мауглі, не обов’язково вибиратися до джунглів! Ба, вам навіть не треба для цього виїздити за межі міста: провести дозвілля цікаво, активно й оригінально, отримати незабутні враження й адреналін, випробувати себе відтепер можна в Мотузковому парку просто неба в Чернівцях.

Комплекс перешкод різної складності, розташованих над землею і закріплених на деревах, створений у Жовтневому парку. Пригоди розраховані як на підготовлених любителів екстремальних розваг, так і на новачків у світі активного відпочинку.

Тут  облаштовані два маршрути: низький – для дітей зростом до 1 м 30 см, і високий – для дітей, вищих за 1 м 30 см, і дорослих. Низький маршрут на відстані 50 см від землі – щоби діткам було безпечно й нестрашно, а дорослі були за них спокійні. Серед перешкод дитячого маршруту: павутинка, навісна переправа-драбинка, далі сітка, через яку мандрівникові мотузковим світом треба пролізти, дерев’яні дощечки, а наприкінці – невеличкий тролей, на якому діти спускаються вниз, як на «тарзанці». Після багатого на враження спуску вони потрапляють на спеціальну сітку: так забезпечується м’яке приземлення.

Високий мотузковий шлях закріплений на 1 м 50 см від землі та має значно більше перешкод і довгу «тарзанку». Діти, яким ще не виповнилося 14 років, приймаються на атракціон у супроводі батьків. Вікового обмеження для відвідувачів Мотузкового парку немає: найменшому поціновувачу екстремальних розваг, який побував тут, два з половиною рочки, найстаршій жінці, яка привела онука й сама не побоялася такого екстриму, – 64. Щоправда, на тих, у кого вага тіла більше за 120 кг, атракціон не розрахований.

– Передусім, дбаємо про безпеку відвідувачів, – каже адміністратор Мотузкового парку, учасниця Чернівецького гірського клубу Людмила АНДРЄЄВА. – Все обладнання сертифіковане й надійне. Спорядження, з яким працюємо,  – із безперервним страхуванням. Його вдягає на клієнта інструктор, далі пристібає страхувальну систему, яку кріпить до страхувального тросу. Клієнт сам нічого не перестібує.

Мотузковий парк працює за гарної погоди щоденно від 11.00 до 20.30. За словами інструкторів, відвідувачів більшає після 17-ої години, коли дорослі повертаються з роботи й забирають із садочків дітей. Ближче до завершення робочого дня іноді від охочих повправлятися на мотузках просто «нема відбою» – навіть доводиться відмовляти декому, адже працівникам треба встигнути зібрати спорядження та зняти нижню смугу перешкод до того, як стемніє.

Вранці інструктор обов’язково сам проходить усім маршрутом і перевіряє справність атракціону та міцність кожного вузла. Тільки після того, як він упевниться в безпечності мотузяних розваг, Мотузковий парк приймає першого відвідувача.

– Атракціон сприяє фізичному розвитку, бо ж переміщення мотузками потребує неабиякої вправності та фізичних зусиль, – каже Людмила. – Та й головою подумати треба: як краще подолати ту чи іншу перешкоду. Рекорд проходження дистанції на високому маршруті – 2 хв. 20 сек. Щоправда, його встановив наш інструктор. Ми навіть домовилися, що в разі, коли відвідувач здолає дистанцію за 3 хв. 30 сек., він отримає бонус – ще одне коло маршрутом безкоштовно.

Вартість розваг у Мотузковому парку невисока: за одне коло на дитячому маршруті треба заплатити 10 грн., на високому – 20 грн. По буднях кожне третє коло без зняття страхувальної системи, безкоштовне.

Оскільки атракціон сезонний, мотузкові розваги пробудуть у парку «Жовтневий» приблизно до жовтня – доки дозволятиме погода. Далі, щоби дати деревам відпочити, нижній маршрут демонтують, а кріплення верхнього – попустять.

Тож, доки тепло, маєте можливість спробувати новий вид сімейного та корпоративного відпочинку. Бо нині вже не модно марнувати час біля телевізора – слід надавати перевагу активному дозвіллю. Беріть дітей – і гайда до Мотузкового парку. Там відчуєте себе справжніми альпіністами!

Любов НЕЧИПОРУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *