Дві українки стали міністрами нового уряду Канади

Українки за походженням будуть працювати міністрами міжнародної торгівлі і праці

Новим міністром міжнародної торгівлі КАНАДИ стала Христя Фріланд, канадська письменниця, журналістка і політик українського походження, а також етнічна українка МеріЕнн Міхичук, яка призначена міністром зайнятості, розвитку трудових ресурсів і праці. Обох міністрів представив сьогодні на оголошенні нового складу канадського уряду в складі 30 осіб прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає видання Theglobeandmail

Призначення нового уряду Канади відбулося 4 листопада.

Так, 47-річна Христя Фріланд народилася у канадському місті Піс-Рівер у провінції Альберта. Її мати, Галина Хом’як-Фріланд, українка за походженням.

Журналістську кар’єру Фріланд починала в Україні в якості стрингера Financial Times, The Washington Post і The Economist.

Пізніше вона працювала у Financial Times у Лондоні заступником редактора, редактором британських новин, начальником московського бюро, кореспондентом у Східній Європі, редактором вікенд-видання та редактором FT.com.

Крім того, до складу канадського уряду нового прем’єра Джастіна Трюдо увійшла ще один міністр українського походження – МеріЕнн Міхичук призначена міністром зайнятості, розвитку трудових ресурсів і праці.

Нагадаємо, за результатами федеральних виборів у Канаді, що відбулись 19 жовтня… понад 10 депутатів українського походження пройшли допарламенту.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *