5 вимог сформулювали – меморандум підписали

Буковинські підприємці та кандидати в народні депутати нинішнього тижня підписали меморандум, який передбачає реалізацію всеукраїнського проекту підприємців «П’ять вимог малого та середнього бізнесу до політиків і влади».

 

Один із ініціаторів проекту, голова спілки перукарів України Олексій АНТОНЮК розповів, що в Україні представники бізнесових кіл та лідери бізнес-об’єднань  під час 20 «круглих столів» напрацювали понад 200 вимог до влади. Потім з них виокремили 25 головних, виконання яких найбільше потребує малий та середній бізнес.

Таким чином, меморандум містить 20 другорядних  і 5 головних вимог. Серед них – зниження єдиного соціального внеску до 15-18% з одночасним перерозподілом податкового навантаження між підприємством і співробітником; дієва державна антикорупційна політика; мінімізація та упорядкування перевірок та іншого адміністративного втручання в діяльність суб’єктів підприємництва; спрощення регуляторного середовища та забезпечення малого й середнього бізнесу доступними кредитами на рівні 8-10% річних у гривнях.

(Щоправда, люди, що працюють на підприємствах та в установах і все життя платять належні податки, навряд чи погодяться з окремими положеннями цих вимог. Як, зрештою, й наймані працівники підприємців – ред.)

Як зауважив Володимир ДОРОШ, голова правління Буковинської фундації підтримки регуляторної реформи України, у меморандумі зазначене те, чого найбільше потребують підприємці всієї України. «Тому вимоги, які не ввійшли до загальнодержавного списку, але є актуальними для Буковини, ми передамо до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, – наголосив В. Дорош. – Бізнес є аполітичним і для нього головне – стабільність і готовність  влади до співпраці».

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *