10 років на «п’ять»!

10 років на «п’ять»!
Державному комітету з питань регуляторної політики та підприємництва виповнилося 10 років.

Представництво Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва у Чернівецькій області відзначило круглу дату святковим засіданням прес-клубу, де його керівник Олександр КАРУЦЕНКО та уповноважений Держкомпідприємництва з питань захисту підприємців у Чернівецькій області Володимир ДОРОШ поділилися здобутками.
– Комітет відповідає за впровадження 7 законодавчих актів з питань державного нагляду,
контролю і методичної допомоги господарським суб’єктам, – каже Олександр Каруценко. – За час роботи ми подали до Держкомпідприємництва 27 проектів регуляторних актів, 11 з яких вже погоджено. Ми домоглися також скасування 77% регуляторних актів, які «гальмують» розвиток підприємництва, тоді як усередньому в Україні цей показник складає 50%. Буковина вирізняється й тим, що в нас скасовано місцевий дозвіл на розміщення об’єктів торгівлі і сфери послуг; таких областей, як наша – одиниці. У нас відкрито 13 дозвільних офісів – по одному в кожному районі, що заощаджує підприємцям час на отримання необхідних дозволів. Загалом за рівнем розвитку підприємництва Чернівецька область посідала торік 12 місце, нині – 11.
– Приємно, що в нашого представництва та інших владних органів є спільне бачення проблем і пошук шляхів їхнього вирішення, – доповнює Володимир Дорош. – Ми, на відміну від багатьох інших регіонів, не «перетягуємо ковдру», а працюємо. Зараз домагаємося скасування сумнозвісної Постанови НКРЕ щодо тарифів на електроенергію для підприємців. Плідною є й співпраця з громадськими організаціями підприємців, які допомагають зробити регуляторну політику прозорою і зрозумілою для кожного.
Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *