Концерт Академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії

21 квітня 2017-го відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Чернівецької філармонії. Художній керівник та головний диригент – Заслужений діяч мистецтв України Йосип Созанський.

Диригент – Марк Воллох, Ізраїль.
Солісти: Володимир Фісюк (тенор), Сніжана Гаврилюк (сопрано), Карл Немечек (труба), Поліна Круглова (альт), Ольга Ліфоренко (фортепіано), Олександр Кривич (фортепіано).

У програмі концерту звучали твори Г.Ф. Телемана, Й. Неруди, В.А. Моцарта, Й. Брамса, Дж. Гершвіна.

Після концерту читаємо і перші відгуки (на ФБ) від шанувальників музики. Любов Шилюк, завідувач відділу мистецтв обласної наукової бібліотеки ім. Михайла Івасюка.

А ось і друге відділення…. Подарувало справжню насолоду від високотехнічного, в усіх планах, виконання Брамса та Гершвіна.
Відчуття стилю Брамса, мелодики, зміни темпів, звуковидобування, технічність виконання “не технічних” розділів, сценічна витримка, співзвучність з оркестром і неперевершений зовнішній вигляд артиста – Професорки Музичної академії ім. Петра Чайковського Ольги Ліфоренко – вищий клас виконання та звучання…
Гершвін – вельми класний твір – Рапсодія в блюзовому стилі – виконував наш читач – Олександр Кривич, зараз вже студент Київської академії – хороший музикант, хороший учень, гарний виклад матеріалу – технічно, музично, в характері, впевнено, дуже потішили звуковидобуванням вмілі, треновані багаточасовими тренуваннями, пальці молодого талановитого піаніста!!!
І, о да!!! Завжди розрізниш, коли музикант це робить з великою любов’ю до справи!!!
Браво!!!

Професор Тарас Івасютин, завідувач кафедри сучасних іноземних мов факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

У філармонії відбулося справжнє музичне свято. У виконанні Академічного симфонічного оркестру під орудою маестро з Ізраїлю Марка Воллоха, до речі родом з Чернівців, звучала музика на всі смаки; арії з опери Моцарта “Дон Жуан” (молоді але вже визнані солісти В. Фісюк, С. Гавриллюк), концерти для альта з оркестром Г. Ф. Телемана (солістка М. Круглова), для мисливського ріжка з оркестром (цей інструмент прозвучав вперше в Чернівцях у виконанні музиканта з Німеччини К. Немечека), вершинний був другий відділ, у якому прозвучав 4-й концерт для ф-но з оркестром у неперевершеному виконанні професора з Києва Ольги Ліфоренко та знаменита рапсодія в стилі блюз у блискучій інтерпретації молодого піаніста Олександра Кривича.
Окреме браво музикантам оркестру!

Дякуємо за концерт.
Більш детальний фотозвіт концерту за посиланням – КОНЦЕРТ АКАДЕМІЧНОГО СИМФОНІЧНОГО ОРКЕСТРУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ФІЛАРМОНІЇ

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *