«Чим можна нині здивувати?»

Саме про це розмовляв Левко Дутківський зі своєю ученицею Аллою Горинь. Тоді пан Левко сказав: «Співачка, яка грає на саксофоні – це справді оригінально». Алла запам’ятала слова наставника і вже протягом трьох років втілює цю фантазію у життя

«Обіцяю, що обов’язково здивую свого слухача!»

14-річною дівчинкою Алла Горинь почала навчатися академічного співу, хоча з дитинства мріяла про естраду. Діапазон її голосу – три октави. Не кожна естрадна виконавиця може похвалитися таким вокалом, але Алла Горинь довершено виконує як класичні, так і поп-композиції:

– Нині я працюю в поп-стилі. Мій репертуар складається з пісень багатьох композиторів, але, звісно, більшість належать перу Левка Дутківського. – розповіла співачка. – Наразі маю багато планів, які суттєво змінять мій загальний образ: це і джазові кавери на відомі пісні, і нові цікаві композиції. Обіцяю, що обов’язково здивую свого слухача!

16-річна зірка філармонії

Уперше на професійній сцені Алла виступила, коли їй було 16. Одразу після прослуховування дівчину запросили працювати до філармонії. Ще зовсім юною Алла Горинь стала солісткою естрадної групи під керуванням свого наставника, народного артиста України Левка Дутківського.

Окрім харизми, впевненості та рідкісного вокального таланту, Алла володіє важливою рисою – професіоналізмом. Що б не відбувалося за лаштунками, коли Горинь на сцені – зал завмирає:

– Життя неможливе без несподіванок. Інколи неочікувано дізнаєшся, що твій виступ оголосили і вже навіть вступ пісні звучить, – а ти ще в «гримерці»… Потім з’ясовується, що сценарій змінили і не попередили (сміється)…

Вона не схожа на безликих сучасних співачок. Алла володіє особливим шармом, який можна легко помітити в її манері спілкування, стилі одягу, поведінці та навіть зовнішності. Певне, це найшляхетніша співачка, яку мені коли-небудь доводилося бачити. Її день розпочинається з 2-ох філіжанок кави і двох джазових співачок – Даяни Кролл та Біллі Холідей. А далі – суцільна іпровізація: співи, гра на саксофоні та піаніно, книги, подорожі…

– Звичайно, музика – моя робота і життя. Але я маю ще й хоббі – літературу. Сама пробую трохи писати… – зізнається співачка.

Копія гірша, ніж оригінал

Алла Горинь не терпить фальші ні в житті, ні в музиці. Вона любить в усьому справжність:

– Сьогодні треба бути цікавою публіці. Так склалося, що в нас всюди лише плагіат, усі прагнуть бути до когось подібними, а копія завжди гірша, ніж оригінал.

Філармонія, м’яко кажучи, не найпопулярніше місце для сучасної молоді. Алла розуміє це, тому не тішить себе ілюзіями про багатотисячні зали:

– Дуже сумно, що молодь не часто відвідує філармонію. Хоча, порівняно з іншими містами, можу з гордістю зазначити, що наша – значно успішніша в багатьох планах. Може, згодом ситуація зміниться і молодь почне частіше приходити на концерти, – сподівається Алла.

Попри роботу у філармонії, 22-річна Алла Горинь співає на корпоративах. Такий «підробіток» вважає «гарним досвідом». Вона молода, повна сил і енергії.

Сама Алла описує себе так:

– Я – оптимістка, дуже сильна, працелюбна, цілеспрямована й самокритична.
Артистка натякає, що незабаром реалізує себе в новому жанрі. У якому саме – поки що секрет…

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “«Чим можна нині здивувати?»”