Чернівці: Прибирати – є вже чим!

Доволі доречно, як своєрідна ілюстрація, за дві години до річного публічного звіту міського голови Олексія Каспрука, на Соборній площі Чернівців організували виставку комунальної техніки. Чесно кажучи, про існування деяких з них – тим паче, в арсеналі чернівецьких комунальників, не всі навіть і здогадувалися. Найцікавішим це було для малечі: дівчатка й хлопчики охоче влізали на трактори й бульдозери, піднімалися трапом і вимагали все це зазнімкувати!

Автовишка

 

…Довкола Соборної площі чотирма лінійками вишукалася спецтехніка Спецкомунтрансу, ЧТУ, Аеропорту, Водоканалу тощо. Гордістю останніх є пересувна лабораторія з пошуку витоків води, завдяки якій цифра витоків зменшилася на 8%, хоча й сягає ще захмарних 59%. Та, коли з’являється надія, може, легше жити?

пилосос для вулиць

 

Виставлена на огляд техніка прибирає та миє вулиці, відсмоктує пилюку з покриття доріг, згортає й вивозить сніг, звільняє від снігового покрову летовище, транспортує вантаж до літаків і з них, ремонтує контактні мережі тролейбусного сполучення – і здійснює ще безліч корисних операцій.

мобільний генератор

 

І серед усіх цих експонатів зовсім не парадно пересувався міський голова Олексій Каспрук, спілкувався з обслугою техніки. Кореспондентові «Версій» він радісно сказав: – От бачите, а кажуть, що в нас нічого нема. Бачите ж,є!

Згодом, у процесі звіту Олексій Павлович озвучив і цифру: за останні 2 роки місто закупило 150 одиниць комунальної техніки різних найменувань.

бульдозер-навантажувач

 

Особливо гарно усе це виглядало потім у телевізійному відео, знятого з висоти пташиного (мабуть, квадрокоптерного?) польоту. Хоча уважні до деталей журналісти не пропустили зауважити: – Щось ця техніка аж занадто новенька, нею, мабуть, не користувалися ще…

Оскільки надія вмирає останньою, то, сподіваймося, процеси рухатимуться назустріч один одному – освоєння комунальної техніки і зростання порядку в Чернівцях.

Лариса ХОМИЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *