«Нерестом-2023» опікуються як поліцейські, так і сама… риба

З початку квітня та до кінця червня на території Чернівецької області діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Впродовж цього часу співробітники поліції  спільно з іншими службами посилено вживають заходів, щодо викриття, документування та запобігання фактів незаконного вилову риби.

Поліцейські Буковини нагадують громадянам, що за порушення правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність відповідно до статті 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді накладення штрафу від 340 до 680 гривень.

Що стосується порушення порядку придбання чи збуту риби відповідно до частини 1 статті 88-1 (Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах) КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного світу чи без такої.

Правоохоронці також застерігають буковинців, що в залежності від ступеня завданих збитків, або ж за грубі порушення, зловмисникам загрожує також кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф 3400-6800 гривень або позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів. Про це повідомив відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

 P.S.

Водночас «Версії» нагадують, що деякі риби, які водяться у буковинських річках і, зокрема, Дністрі під час нересту захищають свою ікру у цікавий спосіб. Просто у цей час вона стає отруйною. Тож у чернівецькій лікарні швидкої допомоги фіксувала протягом минулих весен випадки, коли до них привозили горе-ласунів з гострим отруєнням. Смертельних випадків нібито не було, а от полежати під крапельницями їм доводилося…

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *