Продаж та оренда обласного комунального майна: нарешті черга й «Зелених пагорбів»

З офіційним звітом Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області регіонального відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях за І півріччя 2023 року його працівники ознайомили ЗМІ під час нещодавнього прессніданку.   

Доповідала Ірина Комаровська, очільниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області  РВ ФДМУ    

Продаж майна

  • Через приватизаційні аукціони Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області за перше півріччя 2023 року залучило до бюджету 8 млн 239 тис. грн. Було укладено 4 договори купівлі-продажу об’єктів малої приватизації Чернівецькій області за результатами 4-х аукціонів.
  • Найуспішнішим аукціоном став продаж об’єкта соціально-культурного призначення – будівлі пансіонату «Зелені пагорби», стартова ціна – 3 млн 226 тис. грн., переможна ціна – 5 млн грн., 2 учасники аукціону.
  • В інвестиційному меню Управління по Чернівецькій області на найближчу перспективу є об’єкти, які підійдуть під різного масштабу бізнес-ідеї, зокрема:

– єдиний майновий комплекс ДП «Завод «Електропобутприлад»;

–лазня у с. Гордівці Дністровського району – незавершене будівництво;

– об’єкт окремого майна – зовнішньо-майданчикові мережі зв’язку у Чернівцях (оголошено аукціон на 14 серпня).

                                                        Оренда

  • Завдяки здачі в оренду держмайна Управлінню вдалось залучити до бюджету понад 1 млн 180 тис. грн.

Укладено 9 договорів оренди державного нерухомого майна (загальна площа об’єктів оренди становить 4105,81 м²), з них: 3 – за результатами аукціонів (середній приріст ціни становить 51,65 разів), 6 – без проведення аукціону.

  • Найуспішнішим об’єктом на орендному аукціоні стали приміщення будівлі у Чернівцях, по вул. Головній, 249-А, що перебували на балансі ГУ статистики у Чернівецькій області. Стартова ціна – 142 гривні – зросла у 49 разів та склала 7000 гривень.
  • Найближчим часом Управління Чернівецькій області  запланувало виставити на орендні аукціони такі об’єкти:

– частину будівлі площею 2 м² у м. Сокиряни (аукціон 11 серпня);

– приміщення їдальні-кафе, площею 80 м² у м. Сторожинець (аукціон 24 серпня);

– частину приміщення площею 10,19 м²; у смт. Путила.

Довідково:

Сьогодні встановлено термін у 5 календарних днів замість 20-ти для здачі оголошення торгів до дати проведення аукціону, а строки погодження органом управління передачі в оренду держмайна — з довоєнних 25 днів до 7 днів. Створено всі необхідні механізми аби орендувати держмайно було надійніше. Строки договорів оренди повернуто на довоєнний період — 5 років і більше та без змін у вартості.

   Від «Версій»   

    Приватизація  та оренда – це пожвавлення економіки, – наголошували у ФДМУ. Бо завдяки аукціонам держава отримує кошти у вигляді ринкової вартості активу та податкових надходжень, які спрямовуються на підтримку Сил Оборони. Тому «Версії» ще повернуться до проблем цієї цікавої теми й більш детально ознайомлять буковинського читача з тим, що і як продавалося та орендувалося на Буковині у другий рік війни.

  

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *