Про XIV Одеський міжнародного кінофестиваль 2023 року

Період: від 19 по 26 серпня, місце Культурно-мистецький центр ім. І. Миколайчука, Чернівці.

Цьогоріч на фест приймали фільми у двох конкурсних програмах: Національна конкурсна програма (повнометражні фільми) та Міжнародна європейська конкурсна програма (повнометражні фільми)

​Як повідомили організатори, на участь у Національній конкурсній програмі допускалися ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 рр.

Під час кінофестивалю буде визначено переможців Національної конкурсної програми в таких номінаціях:

  • «Найкращий український повнометражний ігровий фільм»;
  • «Найкращий український повнометражний документальний фільм»;

За перемогу в Національній конкурсній програмі передбачена така нагорода:

  • режисер фільму-учасника, який є переможцем у номінації «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», отримує статуетку «Дюк»;
  • режисер фільму-учасника, який є переможцем у номінації «Найкращий український повнометражний документальний фільм», отримує статуетку «Дюк»;
  • додатково на свій розсуд Національне журі може відзначити фільми-учасники Національної конкурсної програми або членів їх творчих груп не більше ніж 2 (двома) Спеціальними дипломами Національного журі.

​До участі в Міжнародній конкурсній програмі допускалися також ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 рр.

Під час Кінофестивалю визначаються переможці Міжнародної Європейської конкурсної програми в номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм». Режисер фільму-учасника, який є переможцем у номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм», отримує статуетку «Дюк»;

Відповідно Міжнародне журі може додатково на свій розсуд відзначити фільми-учасники Міжнародної конкурсної програми або членів їх творчих груп не більше ніж 2 (двома) Спеціальними дипломами Міжнародного журі.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *