Сирітська доля чи звичайна байдужість керівників української громади?

Чернівчан неприємно вразив вигляд намету українського товариства під час заходів з презентації культурної ідентичності національно-культурними товариствами області на Соборній площі. 

– 19 травня на Cоборну площу йшла мотивовано, – написала у ФБ чернівчанка Tetyana Strylchik. –  Знала, що там відбудеться вручення літературної премії ім. Пауля Целана шанованому професору Тарасу Івасютину.  Урочиста частина ще не починалася, тож вирішила поцікавитися гарно прикрашеними наметами етнічних громад області. Це куточки румунської, польської, єврейської, німецької, української, молдавської культур. І навіть не хочу коментувати оформлення намету українського товариства ( ті, хто були там, бачили самі).

 Шановна громада українського товариства, якщо потрібні кошти на облаштування намету, заздалегідь повідомте. Ми зберемо кошти на це, – написала Тетяна Стрільчик. 

Користувачі соціальних мереж підтримали активну чернівчанку. 

– Сумно… – прокоментувала побачене чернівчанка Лариса Ключевська. – Подивована українським наметом… Невже настільки треба не поважати українське, щоби так «скромненько й бідненько» себе представляти ??? … Маємо в Чернівцях… СИРОТИНЕЦЬ – УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДНИЙ ДІМ… Порівняйте, як виглядають намети інших громад (респект їм за це !) і наш… І ніхто не хоче помічати цього… ні влада, ні депутати, ні меценати, ні ми – українці… На всякі другорядні речі, часом і зовсім не потрібні, кошти знаходяться і виділяються…. А наше обличчя, Український Народний Дім, – то таке… сирітське…

Урочиста частина розпочалась з підняття Державного прапора України та Прапора Ради Європи і прапора Європейського Союзу під звучання гімнів нашої держави та ЄС.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *