12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Національний банк України (НБУ) спростив порядок відкриття, використання, залучення коштів на рахунки клієнтів банків і здійснення безготівкових розрахунків. Про це йдеться в постанові N106, […]
Державний бюджет України на 2024 рік є бюджетом запозичень, і це наслідок руйнівної фінансової політики влади щодо реального сектору економіки. Виправляти ситуацію […]
За 20 років Незалежності уряд так і не зміг створити необхідні умови для розвитку бізнесу в Україні. Підприємцям набридло чекати так званого […]
У квітні подорожчали 77% соціальних продуктів. Лідером подорожчання стала капуста. Додала 43,3% до ціни. Цибуля зросла на 29,7%, буряк – 16,7%, морква […]