12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Осіннє подорожчання основних продуктів харчування – в самому розпалі. За даними Держслужби статистики, останніми місяцями ціна на багато популярні продукти зросла на […]
Юлія Тимошенко вважає, що Україна має всі підстави клопотати про списання зовнішнього боргу Усвідомивши, що ми боронимо від ворога не лише Україну, […]
Хтось каже, що цього року не буде Страсного тижня? Чи Великодня – Воскресіння Христового?… Хіба ви не бачите величезної процесії людей позитивних […]
Як українські вагітні втікачки від війни знаходять допомогу на відносно мирних територіях і чи вплине ця міграція на систему нашої медицини Чи […]