12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Заради захисту людей Підвищення тарифів на тепло і газ вдвічі не витримають 80% людей в країні, тому парламенту слід об’єднатися довкола найголовніших […]
Молоді й круті менеджери державного (на цьому наголошую!) підприємства «Акціонерне товариство «Українська залізниця» (Укрзалізниця) навряд чи бачили культовий радянський фільм, що посів 5-те […]
Літр палива може подорожчати на 5 грн через введення Укртатнафтою квот щодо імпорту нафтопродуктів в Україну. “Кременчуцький НПЗ може бути завантажений на […]
Відповідно до постанови Західного апеляційного суду від 31 серпня 2021 року ДП «Чернівецький лісгосп» за незаконну рубку дерев зобов’язане сплатити 3 млн […]