12 липня набули чинності вимоги до безпеки та якості молока й молочної продукції, затверджені наказом Мінагрополітики №118, передає ЮрЛіга. Окрім правил виробництва, переробки та введення в обіг молока й молочної продукції, встановлюються критерії до сирого молока, які зумовлюють його придатність до введення в обіг. Документ передбачає, що оператори молочного ринку мають отримати експлуатаційний дозвіл, відповідно до закону «Про основні принципи й вимоги до безпеки та якості харчових продуктів». Нові правила встановлюють вимоги до складу молока, присутності мікроорганізмів, переробки, зберігання та перевезення сирого молока й готової продукції, вимоги до процесу доїння, правила безпеки для осіб, що займаються доїнням чи інші операції з молоком, вимоги до термічної обробки молочної сировини, особливості упаковки та нанесення позначок на ній.
Вам також може сподобатися
Команда «Батьківщини» допомагатиме людям вирішувати проблеми, які виникають після старту розпродажу української сільськогосподарської землі, який запустили всупереч волі українців «слуги народу». Телефонувати […]
Співробітники Служби безпеки спільно з ДБР провели обшуки в енергетичній компанії, кінцевими бенефіціарами якої є громадяни рф. Водночас ці особи є фігурантами […]
Отримавши диплом, молодий спеціаліст одразу ж отримує й проблему – достатньо важко знайти роботу, коли у вас немає жодного досвіду. Для початку […]
Експерти вважають, що Україна в будь-якому випадку виконає всі зобов’язання перед Фондом У другій декаді лютого в Україні працювала технічна місія МВФ. […]