«Музика всіх нас єднає» – виступ Кейко Мацуї у Чернівцях

Вперше всесвітньо відома піаністка Кейко Мацуї (Keiko Matsui) відвідала Чернівці.
І вперше вона гастролює без своєї команди музикантів: на сцені лише вона й фортепіано.
У Чернівцях, 12 листопада, це було біле фортепіано AUGUST FORSTER.


Цією осінню в рамках концертного туру Україною джазова піаністка відвідала Ужгород, Чернівці, 13 листопада має виступ в Рівному, потім Житомир, Черкаси, Херсон і завершить свій виступ 18 листопада у Севастополі.

На концерті у Чернівцях Кейко Мацуї виконувала композиції з свого 23-го альбому «The Road…», а також і інші популярні музичні хіти з альбому «Серце і душа».
«The Road …» демонструє поєднання таких різних стилів як джаз, класика, рок, блюз, світова музика, традиційна музика світу і музика за його межами. Перед виконанням майже кожного твору піаністка розповідала про емоції та події, які передували і надихнули на його написання. Загалом, у спілкуванні з глядачем Кейко Мацуї підкорила всіх своєю щирістю та відкритістю. «Зірковость» була тільки в її блискучому виступі. Єдине, про що я особисто пожалкувала, що Кейко Мацуї виступала сама, без оркестру.

Піаністка вітала глядачів українською, російською та спілкувалася англійською. Розпочала свій виступ Кейко Мацуї з музичної композиції «Водяна лілія». Глядачі тепло зустрічали  відомі твори: «Лялька», «Назавжди, назавжди», «Сльози океану», «Богемський концерт» та інші.

Композиція «Назавжди, назавжди» народилася завдяки словам її доньки: «Я люблю тебе, назавжди, назавжди…». А одного разу, відвідавши виставку богемського скла, Кейко Мацуї вирішила написати композицію, яку спершу планувала назвати «Богемська рапсодія», але взнала, що така назва в музичному світі вже є, зупинилась на назві «Богемський концерт».

Під час концерту виконавиця подякувала українським шанувальникам за підтримку, за те, що прийшли на її концерт. Також вона говорила про драматичні події в Японії та дякувала за співчуття з приводу жахливого цунамі у її рідній Японії.
Альбом «The Road…» має у своїй назві три крапки. І ці три крапки дуже важливі – адже дорога продовжується…
Концерт завершився оваціями, квітами, виконанням «на біс» і словами Кейко Мацуї: «Музика всіх нас єднає».

Тетяна Спориніна, «Версії»,
фото автора і SergiyS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 коментарі “«Музика всіх нас єднає» – виступ Кейко Мацуї у Чернівцях”