З початку року на Буковині одружилися 4312 пар молодят

У Чернівецькій області з початку року зареєстрували 4312 шлюбів, з них 1138 пар молодят скористалися послугою «Шлюб за добу».

Заяву про державну реєстрацію шлюбу можна подати власноруч, онлайн або через представника. Для того, щоб подати заяву про реєстрацію шлюбу до органу ДРАЦС, нареченим потрібно мати з собою документи, які посвідчують особу:  паспорт громадянина України або паспортні документи іноземця чи документ, що посвідчує особу без громадянства. Якщо це не перший шлюб, необхідно надати й свідоцтво про розірвання попереднього шлюбу або рішення суду, яке набрало законної сили про розірвання шлюбу (у разі наявності).

Щоби зекономити час і не відвідувати безпосередньо відділ ДРАЦС, можна подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн,  скориставшись вебпорталом «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»: https://dracs.minjust.gov.ua/ (для  цього наречені повинні мати кваліфіковані електронні підписи). Працівник відділу ДРАЦС призначає дату державної реєстрації шлюбу в день надходження відповідної заяви з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Окрім того, закохані мають можливість укласти шлюб за 24 години, скориставшись послугою «Шлюб за добу».  На Буковині її надають кілька організаторів. Контактні дані за посиланням https://pzmrujust.gov.ua/…/orh…/2933-chernivetska-oblast

Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ)

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *